Ideje za stvaranje dečije i sobe za bebu u jednom

Veliki broj savremenih porodica pribegava kreativnom pristupu kako bi u svom domu imao dovoljno mesta za sve njegove članove.

Nedovoljan broj soba u stanu može da bude problematičan kada je nova beba na putu, a u porodici je već prisutno jedno dete. Ideja o spavanju dečije i sobe za bebu se nameće kao logično rešenje, ali dizajn ovakvog prostora može da bude problematičan, jer deca različitog uzrasta imaju različite potrebe.

Pre svega potrebno je koliko god je moguće podeliti prostor u sobi na deo za bebu i deo za mališana koji već priča, hoda i ima svoje igračke. Deo za bebu treba da sadrži minimalno krevetac, komodu za presvlačenje i ormar sa stvarima za bebu, dok u delu za starije dete treba svakako da bude njegov krevet i kutak za igru. Čak i vrlo male sobe ako im se pristupi na prvi način mogu da postanu vrlo simpatični prostori za boravak bebe i njegovog starijeg brata ili seke.

STILOVI I BOJE

Ono što prvo treba da odaberete je tema koja će se provlačiti kroz sobu. Na raspolaganju vam je toliko mnogo zanimljivih tema koje uključuju bajke i crtane filmove koje deca svih uzrasta obožavaju. Takođe prostoru dečije i sobe za bebu možete dodati i određeni stil koji će se kroz njega provlačiti u vidu modernog, rustičnog, skandinavskog i sl. Kada su boje u pitanju u svakom slučaju su preporučljive nežne i neutralne, kao i pastelni tonovi koji će sobu učiniti prijatnom.

NAMEŠTAJ

Kada je postavka nameštaja u pitanju vodite se parolom – manje je više. Sve nepotrebne detalje i elemente preskočite jer će uz dečije igračke i najmanja dodatna stolica u prostoru biti suvišna. Dobra ideja za podelu prostora i obezbeđivanje kvalitetnog sna kako bebi tako i starijem detetu jeste upotreba panela ili polica u obliku zidova. Ono što će vam sigurno u dečijoj i sobi za bebu trebati jeste nameštaj za odlaganje. Što više fioka, pregrada i skladišnih prostora, to bolje.

Potražite u našoj galeriji svoju inspiraciju.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme