Ideje za stilizovanje doma uz simpatične drvene prstenove

Ako volite DIY projekte, imamo za vas danas jednu zanimljivu ideju.

Verovatno ste imali priliku da vidite u domovima u svom okruženju ili u nekim modnim časopisima koji se bave uređenjem enterijera – male drvene prstenove, od kojih je nastalo sve i svašta. Drveni prstenovi, poput onih koji vam trebaju da biste vaše omiljenje zavese postavili kraj prozora mogu na beskrajno mnogo načina oplemeniti vaš dom. Ako vas zanima šta sve od njih možete da napravite, ostanite sa nama u redovima koji slede.

Najjednostavniji način korišćenja ovih prstenova je u vidu držača pamučnih salveta. U tom slučaju ne morate, a možete da ih stilizujete i prilagodite svojim potrebama. Ako ste dovoljno vešti sa alatom, možete uz pomoć turpije klasičnim okruglim prstenovima podariti ravne strane i pretvoriti ih u šestougaone. Takođe možete ih prefarbati i prelakirati, dodajući im notu stila i sjaja.

Druga ideja koju vam donosimo je u vidu minimlističkog boho dekora koji se vrlo lako izrađuje. Potrebna vam je jedna duža grana na koju ćete zakaćiti niz većih i manjih prstenova povezanih kanapom. Možete se držati geometrijskog šablona ili napraviti neki asimetričan prikaz, sasvim je svejedno jer će oba osvežiti vaš eneterijer, na predivan način.

Od drvenih prstenova složenih na gomili, možete napraviti vrlo zgodne držače olovaka za vaš radni sto. Za izradu ovih držača trebaće vam malo deblji komad kartona za dno na koji ćete lepeći jedan za drugi poređati prstenove. Jednostavno i brzo, imaćete stilski dekorativni predmet u vašoj kućnoj kancelariji. Visinu držača prilagodite vašim potrebama.

Još jedna izvanredna ideja je pravljenje vrlo praktičnog držača za peškir u kupatilu od drvenih prstenova malo većeg prečnika. Za njegovu izradu trebaće vam manji komad kože, jedan šraf i zlatni sprej, kako bi napravili jedinstven držač koji će oplemeniti vaše kupatilo.

Pronađite u našoj galeriji i druge zanimljive ideje za dekor prostora uz pomoć drvenih prstenova.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme