Ideje za smanjenje nereda u ormaru

Mnogo stvari može da dovede do nereda u ormaru spavaće sobe.

Prekomerna kupovina garderobe je jedan od najčešćih razloga zbog kojih imate posla sa gomilom stvari sa kojima ne znate šta da uradite. Takođe neredovno sređivanje ormara i zadržavanje stvari koje ćete možda nekad nositi (iako niste već 10 godina) su dodatni elementi koji ukazuju na to da u vašem ormaru vlada haosu. Ako želite da vratite vaš ormar u savršenu "formu" i da sebi omogućite da uvek lako pronađete odeću koja vam je potrebna, bez izgužvanih detalja, ostanite sa nama u redovima koji slede jer vam donosimo rešenja za smanjenje nereda u ormaru.

POSTAVITE SEBI NEKOLIKO PITANJA

Da li vam se odevni predmet u koji gledate dopada? Da li ga redovno nosite? Da li on laska vašoj figuri? Da li vam tkanina od koje je napravljen prija? Da li se u tome preterano znojite? Da li ima fleke na sebi? Da li je odavno izašao iz mode? Da li uopšte imate sa čim da ga sparite? Ako ne možete da budete svoj najiskreniji kritičar, potražite pomoć najboljeg prijatelja koji će vam otvoreno reći da li vam nešto još uvek stoji ili ne. Prostor u ormaru je organičen zato ga nema potrebe bacati na nešto u čemu sebe ne pronalazite. Pobrinite se da zadržite stvari za svaku sezonu koje redovno nosite ili želite da nosite. Takođe eliminišete svo donje rublje koje je posivelo ili izgubilo svoju elastičnost, kao i sve što se mora peglati ako niste naročit ljubitelj ove aktivnosti.

ODVOJITE ODEĆU KOJU NOSITE POVREMENO

Odeća za specijalne prilike ne bi trebalo da se meša sa svakodnevnom graderobom. Tu spadaju novogodišnje kombinacije, glam haljine, kao i svi kompleti koje nosite pri svečanostima. Ovakve stvari bi bilo poželjno odložit u odgovarajuće kutije i staviti na sam vrh ormara, kako ne bi zauzimale mesto, pri čemu kada su jasno označene uvek ćete znati gde da ih potražite.

NAPRAVITE SEZONSKU PROCENU SVOJE GARDEROBE

Izvadite sve stvari iz ormara, obrišite police i fioke i odvojite po strani stvari koje nameravate da bacite ili prosledite nekom. Razvrstajte garderobu na zimsku i letnju, kao i na onu za prelazni period. Zimske stvari odložite na gornjim policama a letnje učinite lakše dostupnim. Takođe na dohvat ruke treba da vam je odeća za trening i za nišenje kod kuće. Ista je situacija i sa obućom. Sve što ne nameravate da nosite, ne treba da bude u vašem ormaru.

POVEĆAJTE PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE U ORMARU

Razmislite – da li maksimalno iskorišćavate svaki kutak vašeg ormara? Možda bi vam od velike koristi bile dodatne kuke, korpe ili kutije za odlaganje. Takođe unutrašnja strana ormara je vrlo korisna za odlaganje stvari. Ako između dve police u vašem ormaru ima dovoljno visine, možete dodati još jednu policu ili umetnuti fioku i na taj način stvoriti dodatni prostor za odlaganje stvari.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

 

Povezane teme