Ideje za prelaze na podovima u ulaznom prostoru

Otvoreni koncepti uređenja savremenih domova sreću se sve češće.

Osnova ideja zasniva se na udruženju više prostorija u jednu i na taj način efikasnijeg korišćenja svake od nje, dobitka na dodatnom prostoru, kao i lakše interakcije među članovima porodice. Međutim, funkcija svake od tih prostorija i dalje ostaje podeljena. U tom smislu u kuhinji vam i dalje na podu trebaju pločice, dok vam je u dnevnoj sobi prijatnije da gazite po parketu ili laminatu. Našu današnju priču usmeravamo ka vašem ulaznom prostoru. Donosimo vam zgodna rešenja u obliku spajanja više različitih materijala na podu.

Prelazi na podovima stvoreni na moderan način mogu u velikoj meri da promene utisak koji na posmatrača ostavlja vaš dom. Predstavićemo vam u tom pogledu varijante koje imate na raspolaganju ako planirate da vašem hodniku podarite novi izgled.

POSTEPENI PRELAZI

Neprimetne, postepene tranzicije predstavljaju odličnu ideju ako želite da svom domu pružite ultra moderan izgled. Geometrijske ili mozaične pločice savršene su za najprohodnije oblasti u hodnicima, dok manje prohodne staze možete da oplemenite laminatom na primer. Vrlo atraktivan postepeni prelaz sa neravnim rubom je ideja koja će vaš dom učiniti specifičnim. Ovakvi prelazi daju vam mogućnost da svom ulaznim prostoru podarite teksturu i učinite ga manje sterilnim.

OŠTRI PRELAZI

Ako volite klasična rešenja, vaš izbor bi trebao da bude u obliku oštrih prelaza. Dizaj oštrih prelaza ogleda se u oblaganju ulaznog dela jednom vrstom materijala, najčešće pločicama i prelaskom na parket ili laminat u dnevnoj sobi ili kuhinji. Ova vrsta prelaza na podu je savršena za sve one koji vole lepe, uredne i skladne prikaze.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme