Ideje za organizaciju muških ormara koje će vaša jutra učiniti lakšim

Kopanje po garderoberu svakog jutra, u pokušaju pronalaženja odgovarajućeg para pantalona i košulje zaista zna da bude zamoran posao.

Ako ste neko ko voli dobro da izgleda a da pri tom ne troši dragoceno vreme na pregledanje gomile odeće u ormaru, na pravom ste mestu. Danas vam otkrivamo male tajne za savršenu organizaciju muškog ormara. Iako je činjenica da žene mogu da imaju najviše koristi od pametno organizovanog ormara, zapravo ni sa muškarcima nije ništa drugačije. Uredno organizovane stvari se ne gužvaju i ne gube, kada su vam najpotrebnije. Ove pogodnosti možete dobiti čak i od vrlo malog ormara koji štedi prostor.

ORMAR TREBA DA SLUŽI VAŠEM LIČNOM STILU

Bez obzira na vaš lični stil, prvo što treba da uradite pri organizaciji ormara jeste da se oslobodite nereda. Sve komade garderobe koje više ne nameravate da nosite donirajte i na taj način stvorite dovoljno prostora za ono što nosite u ormaru. Ovaj korak je itekako važan ako nastojite da svoj mali ormar ne pretrpate stvarima. Dodatke poput kapa, šalova i rukavice odložite u kutije, etiketirajte i sklonite do zime na najviše police. Držite se onog što trenutno nosite. Razmislite o tome koliko košulja posedujete, a koliko pantalona i majica, kako biste znali da li vam treba više polica u ormaru ili mesta za vešalice.

OSVETLJENJE I ORGANIZACIJA

Možda ne zvuči tako ali je osvetljenje zaista jako važno pri kreiranju funkcionalnog ormara. Ono će vam u velikoj meri olakšati uvid u to šta se i gde nalazi u vašem ormaru. Budući da je reč o malom ormaru neće vam biti potrebno puno osvetljenja, a dobar efekat svakako možete da postignete i uz pomoć prirodnog svetla.

OD SVEGA PO MALO NA JEDNOM MESTU

Postoji mnogo načina koji vam mogu poslužiti za dobru organizaciju malog ormara. Trik je da upotrebite što više različitih stvari kako bi sebi pružili više opcija za odlaganje odeće. Tu svakako mislimo na prenosive nosače, zidne kuke, jednostavne šipke za ofingere, kao i na različite vrste korpi, polica, fioka i odeljaka druge vrste. Pametna kombinacija različitih opcija pomaže vam da stvorite ormar po svojoj meri.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme