Ideje za opremanje terasa i balkona u vrelim letnjim danima

U ovim paklenim danima dobro je imati privatnu oazu ispunjenu hladovinom i zelenilom, pa makar to bio i najminijaturniji mogući prostor u vidu neke skučene terase ili balkona.

Ipak, mi se danas ne bavimo veličinom terasa & balkona, već fokus stavljamo na dizajn koji vam može poslužiti za originalno opremanje ovog dela stana ili kuće. Slobodni ste ukrasti ideju za koju pomislite da bi savršeno odgovarala onome što se danas popularno zove otvoreni životni prostor. Zapravo, reč je o našem području povlačenja pa bi terasa trebalo da bude logičan nastavak onoga što nudi dnevni boravak.

Najidealnije moguće rešenje za letnje opremanje terasa jeste postavljanje malene fontane, posebno ukoliko uz to imate mogućnost da njenu raskoš naglasite bambusovim drvetom.

Voda i drvo – idealan spoj koji u vrelim letnjim noćima može da vam ponudi mir i relaksaciju čak i ukoliko se nalazite u najprometnijem delu grada.

Dodavanje zelenila je uvek pun pogodak a u naglašavanju biljnog sveta vam mogu pomoći ne samo ograde i žardinjere koje danas možete pronaći u gotovo svim mogućim bojama i oblicima, već i adekvatan odabir osvetljenja. Rezultat bi zaista mogao biti iznenađujuć, ne samo zbog estetskog dela, već i zbog toga što se na ovaj način terasi pruža dobra doza privatnosti.

Toplo savetujemo izbegavanje jednoličnog i monotonog nameštaja – odvažite se da sebi obezbedite neku efektnu ležaljku u aktuelnim dezenima (pruge, kocke, tirkizna boja i sve neočekivane kontrastne kombinacije su više nego dobrodošle).

Ne idite na sigurno, ovoga leta odigrajte neki nesvakidašnji potez i poigrajte se različitim stilovima. Vaša terasa i balkon će vam biti i više no zahvalni.

Povezane teme