Ideje za odlaganje stvari na maloj terasi

Život u urbanoj sredini podrazumeva vrlo često manjak prostora, odnosno nedostatak istog u stanu u kom živimo, za odlaganje svega što nam je neophodno.

Sa željom da se što je moguće više iskoriste kapaciteti, novogradnja često podrazumeva postojanje veoma malih i ekonomičnih stanova za pojedince ili parove, sa još minijaturnijim terasama. Ukoliko ste se pronašli u navedenom tekstu, znate o kakvom problemu je reč.

Gotovo da je nemoguće stvoriti prijatan kutak u tako malo kvadrata. Ali, na sreću dizajn i arhitektura ponekad znaju da pronađu zajednički jezik. Imajući u vidu da svoju terasu ne možete da proširite, dizajneri čija se veština ogleda u uređenju malih površina, predstavljaju vam ideje za dekoraciju odnosno transformaciju vaše dosadašnje terase. Na vama je samo da odaberete stil koji se uklapa sa ostatkom vašeg životnog prostora.

Klupa za sedenje sa prostorom za odlaganje jastuka predstavlja veoma korisno rešenje jer isključuje obavezu unošenja jastuka na kojima sedite u kuću kada pada kiša ili nije prijatno za sedenje na terasi. Takođe ovaj prostor možete iskoristiti i za odlaganje drugih korisnih stvari za koje inače nemate dovoljno mesta u kući. Klupa može da bude jednostavnija ili da svojim izgledom opisuje slovo L što vam dodatno obezbeđuje prostor za sedenje.

Police bilo do poda do plafona ili viseće su najbolji način da se iskoristi prostor na terasi. Iste mogu da posluže za postavku saksija sa cvećem i drugih dekoracija. Cveće s druge strane može da nađe svoje mesto i sa druge strane terase, kako biste još više uštedeli na prostoru. 

Ako niste dovoljno vešti da biste sami napravili policu za terasu u velikoj meri vam posao mogu olakšati gajbice koje se uveliko koriste za dekoraciju prostora u kom živimo. Naslagane po vašoj želji jedne na drugu, iste mogu stvoriti zaista spektakularan prostor. Gajbice možete ostaviti u njihovoj prirodnoj boji drveta ili ih prefarbati u veselim tonovima leta.

Ne zaboravite na osvetljenje - lampioni, zidni ili viseći fenjeri kao i bilo koje druge mogućnosti za osvetljenje terase moraju pronaći svoje. Za romantičan efekat mogu vam poslužiti i sveće, uz koje uvek dobro dođu i mirišljavi štapići.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme