Ideje za kreiranje trpezarije na otvorenom

Sa dolaskom leta i toplijeg vremena svi želimo da sve svoje aktivnosti projektujemo na otvorenom.

Uživati u svežem vazduhu i sunčevim zracima misija je kojoj svako od nas teži. Doručak ili ručak na otvorenom, čini se kao izvanredna ideja kada je u kući temperatra već vrlo visoka. Ukoliko imate prigodan prostor na otvorenom u vidu veće terase, balkona, trema ili zadnjeg dvorišta, možete da ga preuredite i sa lakoćom stvorite fantastičnu spoljnu trpezariju za svakodnevnu upotrebu. Danas smo rešili malo da vas usmerimo u tom pravcu.

IZBOR BOJA ZA DEKOR TERASE

Najlakši način da oživite bilo koji prostor je da u njega unesete malo boje. Najbolji izbor boja u toku leta su svetle nijanse, s toga i vaša trpezarija na otvorenom treba da bude takva – svetla, prozračna i privlačna. Ako posedujete tanjire u boji, oni su kao stvoreni za idealan letnji ručak. Takođe, salvete u boji, čaše, stolnjaci, pa čak i stolice na kojima čete sedeti mogu uneti malo kolora u vaše okruženje. Jednostavne presvlake za stolice, jastučići, ćebad ako imate klupe na raspolaganju, kao i zavese ako je u pitanju terasa, savršene su za uređenje trpezarije na otvorenom. Ne zaboravite ni cvetne aranžmane koji poseban spektar boja unose u svako okruženje.

NESKLADNI STOLOVI I STOLICE

Ovog leta je posebno popularan nesklad, potpuno drugačiji oblik, materijal i boja, stolova i stolica, i to ne samo u enterijeru, već i van njega. Ovakav dizajn je kao stvoren za spoljašnju trpezariju jer možete iskoristiti sve što vam padne pod ruku – rustične stolice, moderne i glamurozne, plastične, metalne, u kontrastnim ili nekim odvažnim nijansama. Ne brinite, ne možete pogrešiti. Što veća razlika, to bolje.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme