Ideje za dekorisanje potkrovlja

Jedna od glavnih pogodnosti koje pruža život u potkrovlju, jeste mir i tišina. Nema bučnih komšija, niko vam ne smeta, imate potpunu privatnost, i slično.

Zato je potkrovlje idelano mesto za opušten i miran život. Pored kuhinje, dnevnog boravka i spavaće sobe, mogli biste da imate i jednu prostoriju samo za čitanje, ili jedan mali kreativni kutak ili prostor za rad, ako već nemate celu slobodnu sobu.

Naravno, ne morate u toj prostoriji samo čitati i slikati, možete i gledati televizor, ili se družiti sa ostatkom porodice. Zato neće biti loša ideja ako postavite televizor, ili video-bim, zatim neki udoban krevet ili sofu, prigušeno osvetljenje, i za tren ćete imati pravi kućni bioskop.

Kada dekorišete, povedite računa o osvetljenju. Obično u potkrolju nema dovoljno prirodne svetlosti, pa zato izbegavajte tamnije tonove, i odlučite se recimo za opuštajuću i elegantnu belu boju.

U potkrovlju će takođe odlično izgledati i rustični stil. Možete čak imati i drveni plafon, ali onda obavezno odaberite neko bolje svetlo, ili će vam ceo enterijer biti dosta mračan.

Ako imate sobu viška i ne znate šta biste sa njom, pretvorite je u terasu. Ista će biti odlično mesto za opuštanje, a da ne pominjemo koliko ćete prelep pogled imati.

Što se nameštaja tiče, uvek se možete odlučiti za neke nesvakidašnje komade. Recimo, ljuljaška će biti odličan izbor. Na taj način ćete se prisetiti detinjstva, a imaćete i stilizovan enterijer.

S.B.

Photo: Housesdesign.ru

Povezane teme