Fantastični ormarići s polovine prošlog veka u savremenom domu

Ponekad je potrebno malo se osvrnuti na prošlost kako bi se došlo do idelanog rešenja pri uređenju savremenog stana.

Ormarići na zidu, kao vid prostora za odlaganje, kose se sa sveopštim minimalističkim trendom i rasterećenjem životnog prostora, ali ako sa tim nemate problema, deluju i više nego privlačno u jednom savremenom domu.

Zidni ormarići u širokom spektru varijanti bili su vrlo čest deo dekora enterijera s polovine prošlog veka. Ukoliko volite retro efekte u prostoru i jednostavno taj osećaj nostalgije kada jedan ovako stari komad dobija priliku da krasi vaš dom, ovi ormarići su upravo ono što vam treba. Za razliku od savremenih modela, oni su se pravili od punog drveta, najčešće – hrasta, jasena, breze i tikovine. Osim što doprinose lepšem utisku u vama željenom prostoru, ovi ormarići vam nude i zaista mnogo prostora za skladištenje, ne zauzimajući pri tom mnogo mesta u prostoru.

ZIDNE JEDINICE

Ako vam je potrebna lagana zidna jedinica koja ne zauzima površinu na podu, ormarić za odlaganje s polovine prošlog veka je ono što vam treba. Ova jedinica može sadržati mnoštvo različitih zatvorenih i otvorenih pregrada za odgalanje, standardnih polica i kosih polica podognih za prikaz knjiga, postavljenih simetrično ili asometrično. Takva jedinica može da sadrži i mali radni sto u donjem delu, pri čemu će vam na raspolaganju biti veliki broj polica i ormarića. Ovakva polica je odlično rešenje za uštedu prostora i skladištenje šire palete stvari.

SAMOSTOJEĆE JEDINICE

Samostojeća jedinica za skladištenje sa polovine prošlog veka je fantastična ideja osim za odlaganje stvari i za podelu prostora. Ovakva jedinica može sadržati jednako zatvorene i otvorene police, a zbog svoje transparentnosti neće delovati nametljivo u prostoru. Ako želite zaista primetne jedinice za odlaganje u prostoru, odaberite one sa zatvorenim pregradama, koje će doneti glam izgled prostoru. Ukoliko težite ka minimalizmu vaš izbor bi trebalo da budu otvorene police.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme