Fantastični načini upotrebe starih prozorskih okvira

Zamena stare drvene stolarije novom pvc ili alu, dovodi vas u situaciju kada imate gomilu starih prozora u svom dvorištu, sa kojom ne znate šta da radite.

Postoji način da se gotovo sve što se nekad koristilo prenameni i ponovo koristi, a stari okviri prozora nisu izuzetak. Zapravo postoji mnogo projekata u koje se možete upustiti pri kojima je vaš glavni materijal – stari drveni prozor. Neke od tih ideja predstavićemo vam danas, a uz malo kreativnosti oni mogu zaista ulepšati vaš dom, ponovo.

KORIŠĆENJE PROZORSKIH OKVIRA U ENTERIJERU

Drveni prozorski okviri vam mogu poslužiti kao vid dekora ili za skladištenje stvari. Od njih možete da napravite zgodne memo table, okvire za fotografije ili ramove za veće slike, kao i da stvorite umetnost uz pomoć njih. Mogu vam poslužiti kao vrata za zidne vitrine, kao pregradni panel između dnevne sobe i trpezarije, ili kao shabby chic ormarić u kupatilu. Takođe najjednostavnija za izradu je polica za dnevnu sobu ili hodnik od okvira starog prozora.

KORIŠĆENJE PROZORSKIH OKVIRA SPOLJA

Takođe oko kuće i u krugu dvorišta od starih drvenih prozorskih okvira možete da napravite brojne korisne i lepe stvari. Oni mogu da vam posluže za ukras ili kao razdelnici prostora. Osim kao vrata ormarića za skladištenje stvari, oni mogu da postanu i staklenici u vašem vrtu, u kojima će vaše osetljive biljke dobiti priliku da prezime.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme