Dramatični crni akcenti u prostoru

Šta vam je potrebno da biste svom životnom prostoru podarili dozu stila?

Crni dekorativni elementi su zapravo "vrući" trend današnjice. Isplivali su na površinu dok smo se gušili u obilju boja, kao divno osveženje i neutralizacija preteranosti. Crna boja je klasična, bezvremenska, primetna, ali ne i napadna. Ona je jaka, izaziva emocije, ali nam dozvoljava i da vidimo njenu lepotu jer se ne skriva iz obilja boja. Ona zapravo predstavlja nevidljiv spoj stilskog i savremenog dekora.

KOJE BOJE JE MOGUĆE KOMBINOVATI SA CRNIM TONOVIMA

Ako je vaš cilj kontrast, onda su siguran potez za kombinovanje svetliji tonovi počevši od bele, preko boje bele kafe, bež, krem, do svetlo sive i golubije sive. Pastelne boje takođe kombinovane sa crnim tonovima, ostavljanu snažan utisak. Zajedno u prostoru one deluju poput prelamanja, i u prenesenom značenju "padanja preko dozvoljene litice". Međutim, ukoliko vašim enterijerom vlada pregršt izražajnih boja, crni akcenti će napraviti balans u prostoru i suptilno ga smiriti. Svima nam je ponekad potrebno da se odmorimo od preintenzivnih tonova, a crna boja vam to omogućava.

Pored toga što crna boja može doprineti oplemenjenu prostora u pogledu ofarbanog zida, takođe je možete upotrebiti i kao teksturalni faktor u vidu drveta, pločica, metala, panela i drugih materijala. Univerzalna je tako da će svoje mesto lako pronaći u svim prostorijama vašeg životog prostora – od spavaće i dnevne sobe, preko hodnika, pa sve do kuhinje, trpezarije i kupatila.

Crna boja se savršeno slaže sa zelenilom u prostoru, naglašavajući pritom njegovo prisustvo. Takođe, rustični elementi i savremeni industrijski stil obožavaju primenu crnog tona. 

KAKO UPOTREBITI CRNU BOJU?

Mogućnosti su neiscrpne, obzirom da se savršeno stapa sa brojnim stilovima i da odgovara gotovo svim prostorija u modernom stanu. Crna boja može biti u vidu okvira ogledala, kuhinjskih ormarića, podnih i zidnih pločica, panelnih zidova, umetničkih dela, teksila, česme, lampi i drugih detalja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Ideje

Povezane teme