Dodatak u vidu engleskog šarma modernom enterijeru

Engleski stil je poznat po tome što je izuzetno rafiniran i šik.

Teško je zapravo i zamisliti prijatnije i ugodnije mesto za boravak od tradicionalne engleske seoske kuće. Ako želite da i vaš dom poprimi šarmantan i elegantan izgled, kom će diviti svi vaši gosti, donosimo vam danas ideje u obliku dekora prostora na engleski način.

Tradicionalni engleski enterijer ne može se zamisliti bez cvetnih otisaka, kariranih detalja, šik zavesa, prekrivača za krevet bogate teksture, tepiha, stolnjaka sa vezom i svakako raskošnog kamina. Sve ove detalje sa lakoćom (ili uz vrlo malo truda) možete uklopiti u vaš enterijer. Ukoliko želite snažan engleski utisak, pridržavajte se vintage predmeta i otisaka.

CVETNI PRINTOVI

Kao što smo već istakli cvetni otisci su klasika i oduvek su bili neizostavni deo engleskog enterijera. Oni mogu postati deo dekora vama željenog prostora u domu na različite načine. Tapete se svakavo nameću kao najpopularnija varijanta. Štampane sa realističnim ili apstraktnim otiskom, one mogu doneti engleski šarm vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi na primer. Druga ideja je u vidu zavesa sa cvetnim otiscima. Šik i lelujava cvetna zavesa na suptilan način istaći će engleski stil u vašem domu. Takođe i sve vrste presvlaka na nameštaju su odličan način da naglasite željeni stil.

KAMINI

Kamin predstavlja ujedno dekorativni i vrlo funkcionalan detalj u prostoru. Zahvaljujući širokoj ponudi kamina možete pronaći idealan za postavku u vašem domu bilo da njim preovladava moderan, industrijski ili rustičan stil. Ako želite da naglasite engleski šarm u vama željenom prostoru potražite kamine obložene ciglama. Takođe kompletan zid obložen ciglom a ne samo deo oko kamina karakterističan je za engleski način dekora. Bilo da odbarete električni ili kamin na drva bitno je da u njegovom okruženju budu prisutne cigla ili kamen.

PANELI NA ZIDU

Zidovi obloženi panelima nekad su bili uobičajena pojava pri uređenju domova. Samo najbogatiji domovi su zapravo bili oni koji su izlagali ovakve zidove. Paneli na zidu su još jedna od engleskih karakteristika, kojom se možete poslužiti da svom domu date izuzetan šarm. Oblaganje zidova na ovaj način čini ih plemenitijim i ispunjenijim.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme