DEKORIŠITE DOM ŠOLJICOM ČAJA

Čemu sve služe šoljice za čaj?

Šoljice za čaj su neophodne za ispijanje čaja sa dragim osobama. Dok razgovarate sa prijateljicama uz toplu šolju čaja, izaberite najlepše komade i njima dekorišite dom. Pored toga što su one divan ukras na policama ili na trpezarijskom stolu, šoljice za čaj možete iskoristiti i napraviti držače za vaše zavese.

Iznenadite vaše goste divnim dekorom, kada sledeći put dođu na toplu šolju čaja.

Pogledajte kako možete ljupku šoljicu iskoristiti za ovaj neobičan dekor u vašem domu.

Prvo odaberite šolje koje će pristajati bojama vaše zavese. Možete odabrati šoljice sa zlatnim ili srebrnim detaljima, jer će one doneti eleganciju i sofisticiran izgled vašem enterijeru.

Šta vam treba od materijala za izradu:
•    Šoljica za čaj
•    Marker
•    Bušilica

1. Pošto ste izabrali odgovarajuću šoljicu, sada je na redu iscrtavanje po njoj, kao korak pre bušenja dna. Iscrtajte markerom samo dno kako biste mogli iseći željeni deo.

2. Pošto ste označili linije, uzimate najobičniju bušilicu. Šoljice za čaj su obično od porcelana. Pošto je porcelin jako osetljiv materijal vodite računa o merama bezbednosti. Osigurajte sebe, ruke i lice, a zatim i radni prostor. Zbog osetljivosti materijala, bušenje treba da bude izuzetno sporo kako se ne bi oštetila šolja ili pukla tamo gde najmanje želimo, po sredini. Za početak krenite sa manjim rupicama.

3. Kad završite sa bušenjem obrišite ostatke sitnog materijala iz šoljice i isprobajte na samoj zavesi. Namestite šoljicu na pravo mesto, kako bi ostatak zavese lepo padao.

4. Kada dobijete željeni oblik zavese, zakačite šoljicu za kuku koja se nalazi pored okna prozora.

Uživajte u pogledu na svoj vrt sa novim dekorom na vašim zavesama.

Povezane teme