Dekor malih spavaćih soba u industrijskom stilu

Uređenje malih spavaćih soba može da bude poprilično izazovno.

Čak i u slučajevima ako ste odabrali minimalistički, skandinavski ili moderan stil, koji se smatraju jednostavnijim za personalizaciju. Utoliko je škakljivije stvoriti zaista lepu i funkcionalnu spavaću sobu kojom preovladava industrijski stil. Ovo je zadatak koji zahteva savršenu ravnotežu između estetike i ergomonije.

Ali, pre nego što se uhvatite ovog poduhvata, ruku pod ruku, potrebno je da kristalizujete svoje misli. Budite sigurni da želite svoju malu spavaći sobu da podredite ovom stilu, jer kada započnete ovaj projekat, a niste u njega ušli otvoreng srca, može vam se vaša mala spavaća soba učiniti još manjom i poprilično skučenom.

Mala spavaća soba industrijskog stila je mesto koje često objedinjuje nekoliko različitih tekstura. Vaš zadatak je zapravo da pronađete balans među njima. Savršena ravnoteža između elemenata i obrada, omogućiće vam da dobro isplanirate svaki pedalj vaše male sobe. 

Prvo što treba da uzmete u obzir pri kreiranju ovakvog jednog prostora je to da se radi o ograničenim dimenzijama, što znači da morate maksimalno iskoristiti sve sa čim raspolažete. Naravno da je potrebno da imate na umu i estetski deo, ako želite da vaša spavaća soba izgleda lepo. Klizna vrata, sklopiva ili preklopna vrata su uvek dobro rešenje za male prostore. Ormarići i police koji se lako uklone po potrebi, najbolji su način za maksimiziranje prostora. Drveni ormarići i police, kao i neizostavne drvene grede, u kombinaciji sa zidovima od opeke doprinose ukupnom industrijskom konceptu.

Sam industrijski stil je zapravo onaj koji se rađa iz praktičnosti i maksimiziranja resursa, što ga čini aposlutno savršenim za male prostore.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme