Cvetovi hibiskusa za prirodan & dark “look” uskršnjih jaja

Još jedan u nizu prirodnih načina za farbanje uskršnjih jaja.

Bliži nam se najveći i najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, a sa njim ide i ona stara čuvena – izaberi jedno uskršnje jaje i saznaj koji ti blagoslov život šalje. Ako ste ove godine čvrsto rešili da za sebe (i svoje najmilije) izaberete najveći mogući blagoslov, vreme je da se bacite na farbanje jaja najprirodnijom mogućom metodom na svetu – cvetovima od hibiskusa!

Ova prelepa biljka je rado viđen gost u brojnim tretmanima kose – ukoliko želite lepu crvenu nijansu uvek se opredelite za čaj od hibiskusa i za tili čas imaćete lepe crvene pramenove. Ali, ukoliko želite da već ove nedelje na svom stolu imate korpicu prepunu uskršnjih jaja u plavoj i ljubičastoj boji, onda trk u prvu prodavnicu zdrave hrane po cvetove (ili čaj od) hibiskusa.

photo: gardenista

Dovoljno će biti da šaku punu cvetova hibiskusa ubacite u kipuću vodu u koju ste prethodno stavili jaja da se kuvaju. To je apsolutno sve. Cvetovi će svakako biti učinkovitiji ali je i čaj sasvim korektna varijanta, s tim što biste onda trebali da računate da je mera od nekih 100 grama čaja dovoljna za otprilike 10 komada jaja. Naravno, potrudite se da nabavite bela jaja iz prostog razloga što će ona bolje “povući” boju.

Ovako ofarbana jaja možete dodatno ukrasiti cvetovima hibiskusa (u kojima su prethodno kuvana), a za to će vam biti potrebna najobičnija aluminijumska folija u koju ćete zamotati svako jaje ponaosob i ostaviti ga da odstoji nekih sat vremena.

Videćete i sami – rezultat je fenomenalan!

Izvor: gardenista

Povezane teme