Crna u enterijeru: saveti i ideje za rad sa bojom koja nikada ne izlazi iz mode

Crna zvanično zamenjuje sivu kao glavna boja za moderan dizajn enterijera...

Kao i siva, crna je neutralna boja koja nikada ne izlazi iz mode, s tim što ona donosi smelost koja će sprečiti da vaš prostor izgleda isprano i beživotno. Savršeni za sve one koji se udaljavaju od živih boja, crni enterijeri imaju balans jednostavnosti i dramatičnosti koji će vašem domu dati sofisticiranu prednost.

Crna se može lako dodati bilo gde, ali kao i svi trendovi u dizajnu, postoji nekoliko stvari koje treba da imati na umu da biste dobili najbolji mogući izgled u svom domu. Evo pet ključnih saveta za pravilno implementiranje crne boje u enterijer:

Crni nameštaj u potpunosti

Ovo zvuči prilično očigledno, ali ono što čini da crni enterijer izgleda šik i minimalistički je posvećenost jednoj šemi boja. Dok je nijansiranje u više boja dobro za druge stilove dizajna, estetika crnog enterijera će patiti ako većina vašeg nameštaja nije crna. S obzirom na to, ključne žarišne tačke vaše sobe svakako bi trebalo da budu crne, kao što je krevet u vašoj spavaćoj sobi ili kauč/sofa u vašoj dnevnoj sobi. Ako želite neke varijacije u boji, neutralni (kao što su beli i svetli) komadi drveta će biti u kontrastu sa crnim dekorom. Takođe, dodavanje zelenih, lisnatih biljaka je odličan način da razbijete te neutralne elemente i dodate blistavilo boje.

Unesite elegantne teksture

Moderni crni enterijeri izgledaju elegantno i sofisticirano, a mnogi elementi koje odaberete trebalo bi da odgovaraju toj estetici. Pokušajte da dodate crne metalne elemente u obliku rasvetnih tela i stolica za elegantan i pomalo industrijski izgled, a za svoju posteljinu izaberite komplete sa glatkom i ravnomernom teksturom. Međutim, pokušajte da se držite podalje od toga da sve bude uglađeno i glatko, uključivanje različitih tekstura tu i tamo će dodati neophodnu dinamiku vašem prostoru.

Izaberite glatke podove

Za vaše podove preporučujemo da koristite uglačan beton ili glatke podne pločice. Sa ovim opcijama, ne morate da idete sa crnom; u stvari, bela i siva su bolje jer će uravnotežiti crni dekor u vašoj sobi. Siva boja će vas više usmeriti ka industrijskom stilu, ali ako vam jednostavno nije do toga, beli ili svetli drveni podovi su takođe odlične opcije koje će vam dati modernije, savremene vibracije.

Uverite se da imate dovoljno prirodnog svetla

Za razliku od drugih boja, crna može učiniti da sobe izgledaju male i skučene, poput pećina. Da biste to izbegli, unesite što više prirodnog svetla. Izaberite prozirne zavese za svoje prozore i razmislite o ugradnji staklenih vrata kako biste optimizovali količinu svetlosti koju unosite u svoj prostor.

Obojite svoje zidove i vrata u crno

Crni zidovi i vrata mogu biti zastrašujući, ali će se lepo upariti sa vašim drugim crnim komadima. Takođe će učiniti da vaš prostor izgleda mnogo elegantnije i skuplje. Odvažnost crnih zidova i vrata će sprečiti da vaš prostor izgleda jednostavno, a istovremeno će dodati osećaj potpunosti.

Povezane teme