5 stvari koje treba da uradite pre renoviranja vaše kuće

Renoviranje kuće je jedna od stvari koja vam pada na pamet samo kada ste zaista zaljubljeni u vaš dom...

Vi svakako ne želite da renovirate kuću samo zato što izgleda suviše staro, već želite da vaš dom učinite boljim mestom za život.

Renoviranje kuće ne znači da uvek trošite ogromnu sumu novca. Možete učiniti nekoliko promena tu i tamo, a krajnji cilj je da ulepšate svoje mesto za život. Pre nego što krenete sa renoviranjem kuće, potrebno je da uradite par stvari.

Pogledajte ovih 5 predloga koji vam mogu pomoći:

1. Postavite budžet

Pre nego što započnete renoviranje, sa partnerom ili članovima porodice razgovarajte o ideji obnove. Pitajte ih da li bi bili zainteresovani da daju neki finansijski doprinos renoviranju. Shodno tome, podesite budžet. Ako ste jedina osoba koja plaća renoviranje, možete u skladu sa tim planirati. Ali ako imate svog partnera ili člana porodice koji doprinosi renoviranju, možete da podesite veći budžet i napravite neke bolje promene u kući.

2. Planirajte vreme renoviranja

Pored finansijskog aspekta, renoviranje takođe znači i veću količinu fizičkog rada, nadzor i trčanje za nabavkom materijala i nameštaja s vremena na vreme. Za to bi vam dobro došla pomoć članova vaše porodice. Pitajte ih da li su spremni. Ako vaš partner, na primer, ima poslovna putovanja u bliskoj budućnosti, odložite svoj plan za neko vreme. Ili, ako postoji trudnica u kući ili ste vi trudni, morate da renovirate kuću pre isteka roka, jer kad se beba rodi, nećete imati vremena za sređivanje kuće. Period ​​za renoviranje ne bi trebalo da bude duži od mesec ili dva, da ne biste dugo bili izloženi stresu bez potrebe.

3. Očistite nered

Pre nego što renovirate svoj dom, bacite sve one stvari koje su se gomilale u kući dugo, bez ikakve potrebe. To može uključivati sve, od slomljenog posuđa, flajera, starih novina i časopisa, starog nameštaja, do svih onih stvari koje ste ostavili u potkrovlju. Ako mislite da stvari koje su koristile vama, mogu biti od koristi nekom drugom, dajte ih sirotištu ili drugim dobrotvornim ustanovama. Ako želite da ih prodate, uradite to.

4. Zadržite važne uspomene za sebe

Bez obzira koliko raskošni vaši planovi obnove mogu biti, vaša trenutna kuća još uvek ima neke lepe uspomene koje želite da zadržite za sebe u godinama koje dolaze. Sačuvajte takve stvari na sigurnom mestu, sve dok je renoviranje u toku. To može biti predivna vaza, božićni poklon ili draga nagrada.

5. Kontaktirajte profesionalce

Kada ste napokon odlučili da renovirate svoju kuću, obratite se dizajneru enterijera ili stručnim radnicima koji obećavaju da će ulepšati vašu kuću. Mogli bi da kontaktirate osobu koja je renovirala kuća vaših prijatelja u prošlosti ili čiji vas je rad stvarno impresionirao.

 

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.