5 saveta i ideja da vaš moderan dom deluje još čistije

Ako želite da vaš dom bude zaista čist, moraćete da uskladite svoj moderan nameštaj sa brzinskim trikovima koji će vam ne samo uštedeti vreme, već i pomoći da vaš dom izgleda još blistavije...

Bez obzira na to koliko je vaš dom zapravo čist, postoje neki mini potezi koje možete učiniti upravo sada da biste stvorili dom koji će barem delovati čisto. Sitna podešavanja poput prelaska na novi otirač koji neće pokazati istrošenost i učiniti da vaš dom miriše na buđ, navešće vas, ali i vaše goste, da misle kako je vaš dom čistiji nego što jeste.

Iako ovi saveti nisu zamena za stvarno brisanje prašine u dnevnoj sobi i dubinsko čišćenje kupatila, oni će pomoći da se vaš dom oseća čistijim u deliću sekunde.

Pokažite žive biljke ili cveće

Dodavanje biljaka ili buketa svežeg cveća je jednostavan način da odmah učinite da bilo koja soba izgleda svežije i negovanije. Zbog toga je ovo uobičajeni trik koji koriste agenti za nekretnine i stilski trik za fotografisanje u časopisima. Osim toga, neke biljke ne samo da čine da soba izgleda čisto, već određene sorte zapravo pročišćavaju vazduh. Sveže cveće takođe pomaže da soba izgleda uglađenije. Osim toga, lagani cvetni miris će vašem domu dati divnu aromu.

Namestite krevet svakog jutra

Posvećenost nameštanju kreveta svakog dana jedan je od najjednostavnijih načina da učinite svoj dom čistijim, iako ne zahteva nikakvo pravo čišćenje, brisanje prašine ili usisavanje. Na kraju dugog dana, kada se vratite kući u spavaću sobu u kojoj je krevet uredno namešten, osećaćete se bolje u vezi sa stanjem cele vaše kuće. I to zahteva da posvetite manje od pet minuta svog vremena svakog jutra.

Lepo stilizujte svoj kauč ili sofu

Čak i ako dnevna soba ima sveže očišćene podove, police na kojima nema trunke prašine, i oprane prozore, ako su dekorativni jastučići razbacani u uglovima kauča i na podu visi ćebe, soba će izgledati neorganizovano i neuredno. Na sreću, važi i obrnuto. Provedite pet minuta premeštajući jastuke, uredno slažući ćebe i prostirke preko naslona kauča i pospremajući stočić za kafu kako biste ostavili utisak da je soba uredna i čista.

Sakrijte nered

Nikada ne potcenjujte moć korpi da dom izgleda čistije nego što jeste. U dečjoj spavaćoj sobi ili igraonici, pletene kante i korpe mogu da drže sve do poslednje Lego kockice. Neka u vašem kupatilu male korpe sa poklopcem drže šminku ili šnale za kosu. A u spavaćoj sobi koristite plitke korpe da sakrijete rezervnu ćebad, a zatim ih sklonite iz vidokruga ispod svog kreveta.

Neka vaš dom miriše na čistoću

Ako nemate vremena da svoj dom učinite čistim, možete barem učiniti da tako miriše. Investirajte u difuzor esencijalnog ulja i uključite ga kada se vratite kući sa posla ili 30 minuta pre nego što gosti dođu da bi vaš dom mirisao sveže. Eterična ulja najčistijeg mirisa obuhvataju limun, lavandu ili eukaliptus.

Povezane teme