5 ideja za bolji i organizovaniji život u malim stanovima

Kako maksimalno uživati u ljupkom, malom životnom prostoru? Evo malo kreativnih ideja!

Manji životni prostori su sve češća pojava, pa je sasvim logično da je sve veći broj ljudi u potrazi za kreativnim načinima da svoj minijaturan dom (bar vizuelno) načini većim. Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da "otvorite" svoj prostor bez da morate da rušite zidove. Povećanje kvadrature vašeg doma ne mora uvek da bude komplikovano. Naprotiv!

To može biti jednostavno kao što je odabir određenih boja, pronalaženje pravog nameštaja i selektivan izbor predmeta za dekoraciju. Sastavili smo listu brzih, lakih ali prilično efikasnih načina koji vam mogu pomoći da proširite izgled i osećaj svog doma, bez dosadnog renoviranja ili trošenja previše novca.

Za početak - obavezno dobro očistite svoj prostor, jer ćete na taj način zapravo pročistiti i svoj um. Neka taj unutrašnji minimalizam zablista! Zbog pretrpanog prostora bilo koja soba se oseća neartikulisanom, neurednom i neprivlačnom. Uradite veliko čišćenje i rešite se svega što vam više ne služi. Kada su u pitanju stvari koje treba da ostanu - razmislite o uvođenju kompaktnih opcija za skladištenje.

Možete koristiti ukrasne korpe ili jednostavno preurediti fioke koje već imate da biste ostali organizovani. Ista logika važi i za vaše podove. Ako je vaš prostor manji, izbegavajte velike tepihe koji pokrivaju većinu poda ili previše podnih dodataka. Preporučujemo da se fokusirate na prostore koji se najčešće koriste u vašem domu kao što su dnevna soba, kuhinja ili hodnik.

U nastavku teksta, pronađite 5 najboljih ideja za savršenu organizaciju malih domova.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...