10 fenomenalnih ideja za popunjavanje tog praznog prostora ispod stepenica

Ako živite u kući sa više spratova, veliki deo prostora u vašem ulazu verovatno zauzima stepenište.

Ovo je neophodna upotreba prostora, naravno, jer gornji spratovi moraju da ostanu lako dostupni. Međutim, mnogi vlasnici ovakvih kuća ne koriste u potpunosti prednosti raspoložive kvadrature ispod stepenica. Šteta, jer upravo zanimljive ideje za iskorišćenje ovog prostora mogu učiniti da se ukupni dom oseća funkcionalnijim i manje skučenim.

Da bismo vam pomogli da iskoristite ovaj često zaboravljeni prostor, pronašli smo neke od naših omiljenih načina da taj prostor transformišete - od instaliranja jednostavnih rešenja za skladištenje do složenijih mini soba koje mogu dodati dozu zabave i originalnosti u dizajn vašeg doma.

Specifičnosti onoga što ćete moći da postignete u sopstvenoj kući u potpunosti zavise od lokacije vaših stepenica, načina na koji su strukturno oslonjene i specifičnosti njihovog dizajna. Ali, uz malo mašte i dodatnih ulaganja, trebalo bi da budete u mogućnosti da pronađete ideju za renoviranje koja odgovara i dizajnu vašeg doma i životnom stilu vaše porodice.

U galeriji vas čeka 10 zanimljivih ideja...

Povezane teme

25.02.2024 Ideje

Dajte lični pečat svom iznajmljenom stanu: 5 ideja za brzu dekoraciju

Dekorisanje iznajmljenog doma može biti izazov, jer želite da stvorite prostor koji odražava vaš stil i ličnost, ali istovremeno poštujete ograničenja ugovora i ne želite ulagati u...

23.02.2024 Ideje

Minimalizam je u modi - uredite prostor uz ovih 7 ideja za odlaganje i organizaciju

Osim što je u poslednjih par godina jako popularan, minimalizam je stil koji u velikoj meri pojednostavljuje život i čini ga lakšim i manje stresnim.

22.02.2024 Ideje

Oslobodite prostor u svojoj spavaćoj sobi uz ove ideje za brzinsko uređenje ormara

Kao i kada je reč o dizajnu enterijera, i naši garderoberi ne bi trebalo samo estetski da se uklapaju u dizajn spavaće sobe, već bi prvenstveno trebali da budu funkcionalni, odnosn...

19.02.2024 Ideje

Kako brzo i lako očistiti sudoperu od nerđajućeg čelika?

Tu smo da vam otkrijemo najbolje metode čišćenja i damo savete kako da održavate besprekoran izgled ovog jako važnog kuhinjskog elementa i u godinama koje dolaze.

16.02.2024 Ideje

Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo.

13.02.2024 Ideje

Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...