Najpopularnije boje i dizajn fugni za vaše pločice

Detalji svetlih boja dodaju vizuelno interesovanje i raspoloženje prostoru, dok njihovo uključivanje na različite kreativne načine uvek predstavlja dobru ideju...

Jedan od najpopularnijih načina za izvršavanje ovih zadataka jeste upotreba raznobojnih fugni. Raznobojne fugne same po sebi već predstavljaju šik ideju i odličan su dodatak svakom savremenom domu. Čak i onda kada se koriste na najednostavnijim pločicama, ovi materijali mogu pomoći da se celokupan prostor istakne.

Pošto fugne same po sebi postavljaju liniju između pločica, njihovo prisustvo je vrlo zapaženo, posebno u kupatilima, oko ogledala, kuhinjske sudopere ili iza šporeta. Takođe, možete dodati fugne pločicama na podovima kako biste istakli svoje elemente ili učinili prelaz među spratovima daleko više stilskim i dopadljivijim.

Najčešća stvar jesu kontrastne fugne, koje mogu istaći svetlo obojene pločice - na taj način one postaju glavna zvezda predstave. Takođe, možete proširiti paletu boja celokupnog prostora, uključivši aksesoare i ostale predmete u istoj boji koju ste izabrali za fugne, a to mogu biti ormari, stolice, ramovi ogledala ili prostor oko lavaboa.

Uklopite fugne u boji sa svojim akcentnim zidom, kako biste na ovaj način dobili daleko ujedinjeniji i šik prostor, istovremeno istaknut upotrebom vedrih boja. Obrnuto, kombinacija tamnih pločica sa svetlim fugnama može dodati sofisticiranost i eleganciju prostoru. Bez obzira na izbor, korišćenje kontrastne boje fugni omogućava vam da eksperimentišete i stvorite vizuelno privlačne i dinamične prostore.

Nemojte se ograničavati na obične boje, pokušajte sa dodavanjem metalik sjaja sličnom dekoru, što je veoma popularan trend današnjice. Zlatne, bakarne, srebrne i mesingane fugne, savršeno će akcentovati vaše pločice i učiniti kupatilo čik i prefinjenim. Imajte na umu da bi u ovim uslovima trebalo da uklapate fugne i ostale karakteristike.

Kako biste učinili da metalik fugne blistaju, ciljajte ka svetlim ili nešto neutralnijim nijansama pločica. Metalik fugne ne poseduju koloritni intenzitet ostalih neonskih nijansi, tako da je potrebno da ih uparite sa određenim tonovima, da biste im dodali vizuelnu pažnju.

Ove tehnike su posebno efikasne u kuhinjama i kupatilima gde se želi postići vizuelni efekat dubine i dimenzionalnosti. Sa pravilnim odabirom boje fugni, možete postići iznenađujuće efekte koji će dodati karakter i stil vašem domu.

Povezane teme

28.03.2024 Gradnja

Budućnost gradnje: ekološki prihvatljiva hibridna rešenja

Projekat spaja visoku i nisku tehnologiju kako bi stvorio hibridna rešenja koja su ne samo efikasna već i ekološki prihvatljiva.

25.03.2024 Gradnja

Počeli radovi na rekonstrukciji tržnog centra Ušće

Nakon dugog iščekivanja, projekat rekonstrukcije najpoznatijeg tržnog centra u Beogradu napokon je dobio zeleno svetlo i radovi mogu da počnu!

22.03.2024 Gradnja

Zašto su prozori izrađeni po meri pametna odluka tokom procesa gradnje?

Često zanemareni kao samo funkcionalni elementi, prozori imaju moć da transformišu izgled i atmosferu vašeg doma. Oni nude mogućnost da unesete prirodno svetlo, spektakularne pogle...

19.03.2024 Gradnja

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je konačno otvoren!

Nova saobraćajnica u bloku 20 na Novom Beogradu se prostire na 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare i biciklističke staze.

16.03.2024 Gradnja

Početak obnove trga Nikole Pašića: osveženje urbanog središta

Obnova trga neće značajno menjati njegov trenutni izgled, već će se fokusirati na takozvane funkcionalne intervencije.

13.03.2024 Gradnja

10 najboljih opcija podova za vaš dom u 2024. godini

Sa tekućim inovacijama u industriji podnih obloga, i vlasnici kuća i dizajneri imaju pristup mnogo uzbudljivoj paleti opcija u godini koja je pred nama.

10.03.2024 Gradnja

Održivi materijali iz mora: revolucija u građevinskoj industriji

Danas se mnoga istraživanja i razvojna praksa fokusiraju na kreiranje materijala koji su bazirani na biološkim izvorima, koristeći otpad i nusprodukte iz proizvodnje hrane kao pote...

07.03.2024 Gradnja

Inspirativna kolekcija keramičkih podnih i zidnih obloga inspirisana visokom modom

U svetu dizajna enterijera, nove kolekcije Iris Ceramica predstavljaju višestruke i eklektične površine koje transformišu različite inspiracije u prostore sa izražajnom ličnošću.

04.03.2024 Gradnja

Prvi pogled na stambeno - poslovni kompleks Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Kompleks "Tempo Tower" dominiraće svojim modernim izrazom, sa tri volumena na zajedničkoj osnovi i najvišom kulom od 34 sprata.

01.03.2024 Gradnja

Održiva gradnja i njeni ključni aspekti

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, recikliranje materijala, smanjenje emisije ugljen-dioksida tokom izgradnje i ekološki prihvatljive građevinske prakse, možemo znatno...

24.02.2024 Gradnja

Reef Rocket: održiva alternativa tradicionalnom cementu

Zakoračite u budućnost u kojoj se trajni materijali mogu uzgajati poput useva, regenerišući otpad i ublažavajući zagađenje životne sredine.