FENG SHUI - Kako da vaša deca lakše uče

Više slika

Više slika

Vreme odmora i raspusta možete iskoristiti za renoviranje dečije radne sobe...

Ukoliko je vaše dete školskog uzrasta, uvedite novine u radnoj dečijoj sobi, koja će prema Feng Shui-u doneti pozitivnu energiju i omogućiti vašem detetu da lakše uči.

Feng shui je drevna kineska umetnost i verovanje, koje ako se pravilno koristi, donosi dobro zdravlje i sreću za sve. Feng shui zastupa pozitivnu energiju i kako se ova energija može koristiti za dobro zdravlje i bogatstvo.

Feng shui ima nekoliko važnih saveta kada je u pitanju radna soba vašeg deteta. Uz pomoć Feng Shuija vaše dete će mnogo bolje obavljati sve svoje zadatke. Mala deca su uvek puna energije, tako da dizajn radne sobe vašeg deteta treba da poboljša tu energiju na pozitivan način.

Prvo, sredite sobu vašeg deteta, jer neuredna soba proizvodi mnogo negativne energije, što utiče na koncentraciju vašeg deteta tokom učenja. Uredna i čista soba poboljšava koncentraciju dece.

Nakon temeljnog sređivanja sobe vašeg deteta, fokusirajte se na pravac. Feng shui praktičari veruju da su Istok, Sever i severoistočni pravci puni pozitivne energije. Istok je najpogodniji pravac za radnu sobu vašeg deteta. Soba koja se nalazi u severozapadnom pravcu ne utiče pozitivno na vaše dete, čini decu nemirnom, zbog čega deca ne mogu da se koncentrišu na učenje.

Feng shui praktičari kažu da deca moraju uvek biti okrenuta ka istoku ili severu dok uče, jer veruju da ovo može ubrzati njihovu energiju, što je ključ uspeha.

Postavite radni sto na jug, zapad ili ka severoistočnom pravcu. Ali, ipak su jug i zapad najbolja rešenja. Pokušajte da postavite sto tako da je prozor na levoj strani. Postavite biljku pored prozora. Takođe se veruje da će kaktus ili bambus na prozoru zaštititi oblast od negativne energije.

Oblik radnog stola treba da bude kvadratnog ili pravougaonog oblika. Da bi se povećali tokovi pozitivne energije, fotografije tekuće vode možete staviti iza radne stolice. Praktikanti takođe preporučuju da slika zlatne ribice krasi severoistočni ugao sobe, zajedno sa kristalom, koji će pomoći i povećati sposobnost razmišljanja vašeg deteta.

Feng Shui principi preporučuju da dečija soba bude u svetlim nijansama plave, zelene, bele ili krem. Izbegavajte tamne nijanse u radnoj sobi.

Svetla takođe igraju ključnu ulogu u Feng Shui. Soba vašeg deteta treba da bude pravilno osvetljena. Ako vaše dete voli učenje pod stonom lampom, onda je stavite na jugoistoku stola.

Iskoristite savete Feng Shui-a i omogućite vašem detetu pozitivnu energiju i lakše učenje.

Povezane teme

08.02.2024 Feng shui

Kreiranje harmoničnog ulaza u dom za pozitivnu energiju i uspeh u karijeri

Sledite ove Feng Shui smernice kako biste stvorili pozitivan i energetski uravnotežen prostor u blizini ulaznih vrata.

05.02.2024 Feng shui

Simbolika konja u feng šuiju

Efikasno postavljanje slika ili figura konja po feng šuiju, može doneti snagu, i energiju ovih poštovanih bića u vaš dom.

02.02.2024 Feng shui

Koje su srećne feng šui boje za 2024. godinu?

Zmaj, kao moćan simbol, kombinovan sa energijom drveta, naglašava snagu i vitalnost. Očekujte da će ova godina biti obeležena rastom, obnavljanjem i jačanjem.

30.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za jačanje sektora braka i prijateljstva u domu

Feng šui učenje se primeniti na različite aspekte života, uključujući i sektore koji se odnose na brak i prijateljstvo.

27.01.2024 Feng shui

Kako uz pomoć feng šuija prizvati sreću i zaštitu?

Lepota feng šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

24.01.2024 Feng shui

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu lepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u...

21.01.2024 Feng shui

Feng šui upozorenje: ove stvari nikako ne treba držati u kući!

Postoji nekoliko nesrećnih feng šui predmeta koje svi mi imamo u svojim kućama, a kojih bi trebalo da se otarasimo čim pre - upozoravaju stručnjaci.

18.01.2024 Feng shui

Leptir: feng šui simbol sreće, preobražaja i pozitivnih promena

Leptir sa svojim raznobojnim krilima unosi dobru energiju i svežinu u svaku zajednicu, rasplamsava strast i romantiku, čime ujedno poništava rutinu svakodnevnice koja polako nestaj...

15.01.2024 Feng shui

Fikus Bendžamin je jedna od omiljenih feng šui biljaka, a evo i zašto!

Prema Feng Šui filozofiji, fikus Bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočnom delu stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene od...

12.01.2024 Feng shui

Feng šui i terapija bojama

Feng šui terapija bojama priznaje da svaka boja nosi sa sobom određene energije koje mogu značajno uticati na mentalno, emocionalno i fizičko blagostanje pojedinca.

09.01.2024 Feng shui

Feng šui saveti za bolji i kvalitetniji san

Prema feng šuiju, način na koji dizajniramo naše domove takođe može uticati na način na koji spavamo.