Zavirite u enterijer ljupkog salonca u Beogradu

Više slika

Više slika

Pozivamo vas da zavirite u enterijer starog salonskog stana u srcu Beograda koji oduševljava svojom savršenom kombinacijom klasičnog i savremenog stila...

Stvarati novo, znači pratiti potrebe u sadašnjem vremenu. Upravo ta nit bila je zvezda vodilja ovog projekta, a da bi novi izgled zadobio poštovanje kakvo zaslužuje, dizajnerski studio KAI Architecture Interiors se potrudio da stan iskaže duh vremena koje tek dolazi. Primarna želja klijenata bila je da se ni po koju cenu ne izgubi duh izvornog salonca, ali da prostor ipak ostane funkcionalan kako bi odgovorio potrebama savremene četvoročlane porodice.

Postojeći stan od 148m2 imao je jako malu kuhinju, nefunkcionalne mokre čvorove kao i spavaće sobe koje su bile u direktnoj komunikaciji, bez ikakvih hodnika. Da bi se postigla funkcionalnost prostora, dizajnerski studio se odlučio na rušenje većeg dela pregradnih zidova, kao i probijanje otvora na jednom od nosećih zidova. Sada se ovaj prelepi stan može pohvaliti visokim plafonima, brojnim gipsanim radovima kao i francuskim slogom parketa koji su domu dali poseban šmek i impozantan izgled. Sve to dopunjeno je pažljivim odabirom komadnog savremenog nameštaja, pa se slobodno može reći da se u svakom kutku stana oseća duh neoklasicizma koji je osvežen modernim detaljima.

S obzirom na to da su se ukusi klijenta i studija uskladili u pogledu izbora materijala, ovaj, nekada vremenšni salonac je definisan podnim oblogama koje predstavljaju kombinaciju brodskog poda u francuskom slogu i mermera Nero Marquina. Ujedno, ovo je i dokaz da bela boja u kombinaciji sa svetlim drvetom i prošarana tek ponekim sivim akcentom predstavlja najsofisticiraniju paletu boja koju možete odabrati za svoj dom. Ovako neutralna i prefinjena paleta omogućila je podnim mozaicima da zablistaju svojim punim sjajem, posebno u kuhinji i kupatilu. Slično je i sa kvakama u zlatnoj mat obradi, specijalno odabranim uvoznim detaljima koji stavljaju tačku na “i” celokupnom projektu.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo ni stakleni vitraž italijanske firme Eclisse postavljen na kliznim vratima koja vas uvode u magični svet udobnosti i luksuza. Tu je još i ugradni nameštaj rađen po meri sa lokalnim firmama, kao i komadni nameštaj renomiranih italijanskih brendova Maxalto, Poliform i Pianca. Zahvaljujući svim ovim elementima, ljupki salonac kao da konstantno koketira – čas sa klasičnim, čas sa savremenim.

Neodlučan, ali ipak rešen da zadrži stil koji se slobodno može nazvati savršenom kombinacijom neoklasicizma i savremenih komada nameštaja, ovaj životni prostor inspiraciju je pronašao u stanovima kakvi se često viđaju u svetskim metropolama poput Pariza ili Milana. Pa ipak, nemojte da vas ovaj elegantan enterijer zavara – iza njega stoji šest meseci konstantnog rada i nadzora, kao i rešavanje problema u hodu. Primera radi, postavljanje sistema hlađenja Daikin Multisplit, nivelisanje stana koji je imao razlike i do 15cm i oko 500 dužnih metara gipsanih dekorativnih lajsni – sve je to, poput nekakve puzle, trebalo uklopiti u jednu lepu, udobnu, dobro osvetljenu i funkcionalnu celinu.

U želji da i vi ove godine pronađete svoj savršeni kutak u Beogradu, ostavljamo vas da uživate u prelepim fotografijama Višnje Jovanović i saloncu koji zna kako da spoji ono najbolje iz dva, naizgled suprotstavljena sveta.

Povezane teme

12.02.2024 Enterijer

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih spavaćih soba koje garantuju dobar san

Uređenje spavaće sobe je umetnost koja zahteva pažljivu kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Ključ je pronaći ravnotežu između elemenata koji stvaraju mirnu atmosferu...

10.02.2024 Enterijer

Saveti za kohezivnu paletu boja u malim stanovima

Svi se možemo složiti da je uređenje malih enterijera zahtevno i teško u skoro svakom pogledu, ali odabir savršene palete boja (koja će učiniti da sve deluje povezano i srodno) je...

08.02.2024 Enterijer

Harmonija prirode u vašem domu: dnevne sobe u zemljanim tonovima

Ovi tonovi ne samo da pružaju estetsku ravnotežu prostoru, već i stvaraju osećaj dubine i stabilnosti, čineći ovaj deo doma prostorom u kojem se svako okupljanje pretvara u iskustv...

06.02.2024 Enterijer

Kreativne pregrade i paravani: savremeni dizajn za funkcionalnost i estetiku u enterijeru

Iako je primarna funkcija paravana arhitektonska, oni imaju i snažnu vizuelnu ulogu, te zavisno o dizajnu mogu uticati na celokupni utisak u enterijeru.

04.02.2024 Enterijer

Vodič za dizajniranje savršenog enterijera u potkrovlju

Dizajniranje enterijera stana u potkrovlju može predstavljati izazov, ali istovremeno pruža idealnu priliku za kreativnost i iskorišćavanje jedinstvenih karakteristika prostora.

02.02.2024 Enterijer

Moderna gotika: stil u dizajnu enterijera koji postaje sve traženiji

Zamislite crne zidove, tamni kožni nameštaj i mnogo resa - ako vam ovo zvuči kao zanimljiva kombinacija, onda je moderan gotički stil savršen za vas.

31.01.2024 Enterijer

Najlakši i najbrži načini da postignete željen izgled enterijera

Ono što nazivamo postepenim koracima za dizajniranje savršenog životnog prostora zapravo su samo provereni saveti koji vam mogu pomoći da lakše postignete željeni izgled doma.

29.01.2024 Enterijer

Saveti i ideje za uređenje dnevne sobe u atraktivnom industrijskom stilu

Definitivno bezvremenska ideja dekora prostora u kom živimo, donela nam je vrlo ćudljiv, hladan i odvažan način upotrebe materijala koji su nepravedno bili zanemareni, poput kamena...

27.01.2024 Enterijer

Beton kao ključni element u vašem enterijeru

Bilo da samo akcentujete svoju prostoriju betonskim zidovima ili pak konstruišete celu sobu, moraćete da se pridržavate nekih pravila dekorisanja kako biste izbegli osećaj preteran...

25.01.2024 Enterijer

Dosadila vam je vaša snežno bela dnevna soba? Evo 5 načina da je osvežite!

Zidovi okrečeni u belo mogu biti pravi melem za oči i osveženje u enterijeru, posebno ukoliko im dodate inovativne teksture i različite boje koje im daju karakter.

23.01.2024 Enterijer

Klasik koji ne mari za vreme: kombinacija crne i bele u enterijeru

U pitanju je klasičan spoj boja koji na prvi pogled može delovati jednostavno, ali ima duboke i kompleksne efekte na atmosferu i celokupan doživljaj prostora.