Lagan & udoban minimalizam za mladu porodicu

Dom dizajniran za mladu porodicu koja više od svega ceni enterijer ispunjen prirodnim svetlom...

Kao što ćete i sami videti, u ovom životnom prostoru je sve mirno i odmereno. Reč je o stanu koji je specijalno dizajniran za potrebe mladog bračnog para sa detetom, odnosno ljude koji više od svega cene sunčan i osvetljen prostor koji im pritom dozvoljava da čitavog dana uživaju u pogledu na okolnu prirodu.

U osnovi ovog projekta leži onaj čist, moderan skandinavski pristup o kome smo tako mnogo pričali. Radi se o jednostavnosti koja privlači i ostavlja bez daha iz prostog razloga što je osmišljena tako da u potpunosti iskoristi svaki centimetar doma. Ono što je nekada bio izuzetno staromodan stan sa ograničenim životnim prostorima sada je postao osvežavajući i privlačan dom koji svakako deluje mnogo modernije.

A da je u ovom stanu sve baš onako kako treba, primećuje se već pri samom ulasku. Podovi od hrastovog drveta, prilagođene police napravljene od crnog gvožđa, klupa obojena tako da podseća na beton i postavljena pored prozora – svaki komad nameštaja je ovde izrađen po meri kako bi našao svoje adekvatno mesto. Čak je i osvetljenje pažljivo birano kako bi se osvetlile staze ali i stilizovane police ispunjene knjigama i dodatnim ukrasnim predmetima.

Pored ogromnog dnevnog boravka smeštene su trpezarija i kuhinja koja se sastoji od dve poprečne jedinice – kraćeg dela koji sadrži samo donje ormariće, sudoperu i propratne uređaje, i dužeg koji ima dodatnu radnu ploču, šporet i višu jedinicu sa frižiderom, rernom i mikrotalasnom pećnicom. Svi ovi elementi dodatno su naglašeni cilindričnim osvetljenjem, dok se iznad glavnog trpezarijskog stola nalazi luster koji pruža direktno svetlo ovom delu doma.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo ni glavnu spavaću sobu sa kupatilom koje je odvojeno od spavaćeg dela staklenom pregradom sa kliznim vratima i čeličnim okvirom. Kupatilo je inače zanimljiva kombinacija pastelno zelenih pločica i drveta pa definitivno deluje kao jedan od najtoplijih i najudobnijih kutaka kada je ovaj stan u pitanju. Odmah u nastavku hodnika iza kupatila nalazi se i gostinjska soba koju mladi bračni par trenutno koristi kao kućnu kancelariju – ovo je ujedno i deo stana koji maksimalno koristi sunčevu svetlost.

Izvor: mayashein.com

Povezane teme