Vernakularni dizajn i opčinjavajući pogledi susreću se sa modernom estetikom

Prelepa ravnoteža između starog i novog je on što se odmah primeti kada je posmatra arhitektura Legde House objekta.

Moderna rezidencija koja gleda na Konektikat dolinu, smeštena je na izazovnoj stenskoj izbočini a specifična priroda parcele omogućava onima koji su unutar nje da uživaju u spektakularnom pogledu koji se prostire unaokolo. Nekada je na ovom placu postojala stara koliba, ali je ona zamenjena elegantnom kućom čiji izgled je većinom obolivao okolni pejzaž.

Veliki stakleni zidovi i klizna staklena vrata povezuju novi enterijer sa spoljašnjim svetom. Ideja o zameni stare kolibe novim funkcionalnim domom javila se u vidu želje da se stvori živahniji i otvoreniji prostror za život koji ujedno umanjuje emisiju ugljenika. Uprkos tamnoj spljašnjosti, zbog koje se kuća stapa sa svojom okolinom, svetla boja u enterijeru joj daje prostranost i svežinu.

Pametno lociran dnevni boravak vodi do kuhinje, trpezarije i divnog balkona pored nje. On predstavlja savršeno mesto za bekstvo i uživanje u zvukovima doline. Kuhinjsko ostrvo sa kaminom i minimalistički sivo-beli ormarići čine savršen završetak jedne vrlo prijatne priče. Sa glavnom spavaćom sobom sa jedne i sobama za goste sa druge strane, ovaj dom na specifičan način razgraničava privatne i javne prostorije ističući organsku notu u njima i umetnost savremene arhitekture.

Poseban dragulj ove rezidencije čine luksuzna kupatila sa spa prizvukom, koja trenutke za opuštanjem i podmlađivanjem čine istinskim zadovoljstvom.

Ž.J-

Izvor: Decoist

Povezane teme