Tavanska priča sa srećnim krajem: potkrovlje u srcu Geteburga

Više slika

Više slika

Još jedno potkrovlje sa neverovatnim pogledom na okolne krovove ali i na vrh prelepog imanja u Geteburgu...

Znate već i sami – ljubitelji smo potkrovlja “samo” zato što se u njima nalaze veliki prozori koji nude fantastičan pogled na okolinu. Takav je slučaj i sa ovim novoizgrađenim stanom u kome, kao što ćete i sami videti, nema nepotrebnih kvadratnih metara. Ovde sve funkcioniše besprekorno i to kao neka vrsta otvorenog prostora koji spaja sve standardne prostorije.

Tako sredinu stana čini multi-funkcionalna i jednostavno ukrašena kuhinja sa trpezarijom, koja se zatim gotovo neprimetno nastavlja u prostrani dnevni boravak. Tamni parket, ugradne police i zanimljivo ofarbani zidovi daju poseban šmek upravo ovom delu doma koji ima sasvim dovoljno mesta za sofu, fotelje i TV, pa tako deluje kao krajnje ugodan i prijatan svakodnevni kutak.

Zahvaljujući velikom prozoru, dnevna soba dobija sasvim dovoljno sunčeve svetlosti tokom celog dana a delić te atmosfere “krade” i hodnik koji je opremljen velikom klupom za skladištenje. Stan ima klasične tavanske atribute poput kosih krovova i plafona sa gredama što čitavom ambijentu daje poseban šmek.

Stan se može pohvaliti i prilično velikom spavaćom sobom sa još jednim krovnim prozorom ali i ogromnim bračnim krevetom, zidnim ormarom i manjim radnim kutkom. Verovali ili ne, sve ovo je zaista moguće smestiti u jednu sobu, samo ukoliko imate dovoljno mašte i smisla za organizaciju prostora.

Sličan utisak ostavlja i veliko i sveže renovirano kupatilo sa vanvremenskim bojama kao i nesvakidašnjim izborom materijala. Sive pločice u kombinaciji sa belim zidovima i grafitno-sivim detaljima su doprinele da i ovaj deo doma deluje kao jedno ugodno intimno mesto koje se savršeno uklapa u ostatak ove “tavanske priče”.

Izvor: entrancemakleri

Povezane teme

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...

26.01.2024 Arhitektura

Savršena harmonija prirode i životnog prostora u kućici od 58 m2

Novi pristup životnom prostoru nije samo težnja ka efikasnosti, već prava revolucija u načinu kako doživljavamo udobnost i funkcionalnost.

24.01.2024 Arhitektura

Arhitektonsko remek-delo vešto spaja eleganciju i prirodnu harmoniju

Sa luksuznim materijalima poput mermera i meksičkog hrasta, ova kuća se otvara prema bujnoj bašti, stvarajući savršenu ravnotežu između moderne elegancije i prirodne lepote.