Susret evropskog dizajna i Azijom inspirisanog minimalizma

Savremena arhitektura je veličanstvena.

Ona spaja nespojive svetove i kao rezultate daje čovečanstvnu zdanja koja odišu nesvakidašnjim šarmom. Ponekad je potrebna samo dobra vizija kako bi bio stvoren objekat koji u potpunosti odgovara stilu života vlasnika i na jednom mestu objedinjuje naizgled vrlo suprotstavljene strane. Upravo takvo jedno zdanje privuklo je našu pažnju danas. Ono se nalazi u Wyomingu i kreirano je za par koji je želeo da ima savršeno mesto za odmor kada poželi da promeni svoje okruženje.

Stone Ridge rezidencija predstavlja velelepno zdanje koje veličanstveno stoji na svom mestu okruženo prirodnim lepotama i planinama u daljini. Studio CLB Architects zaslužan je za dizajn ove kuće koja se odlikuje minimalističkom savremenom formom. Za razliku od tipičnog rustičnog stila koji je uobičajen na Zapadu, ovaj nesvakidašnji stil koji je odabran pri nastanku kuće doprineo je da se ona ističe u prostoru, navodeći pri tom mnoge da razmisle o korišćenju netradicionalnih načina gradnje i uređenja kako bi ostvarili svoje snove.

Kuća se prostire na ukupno 532m2, i u svoj lepoti svoje mešavine evropske i azijske esetike porodici i njihovim prijateljima pruža mogućnost da zaista uživaju u nesvakidašnjem okruženju. Pri dizajnu i gradnji ove kuće fokus je bio na jednostavnosti. Spoljašnjost kuće je obložena kamenom od belog krečnjaka, crvenim kedrom, aluminijumom i čeličnim akcentima. Takođe kako bi se maksimalno stopila sa okruženjem u kom se nalazi kuća je dobila krov od šindre.

Kada se zađe u njenu unutrašnjost elegancija i besprekoran stil se nastavljaju u vidu belog hrasta, svetlog kamena i belih zidova. Čelični detalji daju taman dovoljan kontrast celoj priči. Paleta boja kojom je opisan enterijer zadržava se na neutralnim i sivim tonovima, uz mestimične plave i zlatne akcente. Ulaz u dom je okružen staklenim zidovima koji unose pregršt prirodnog svetla u prostor dvostruke visine. Minimalističko čelično stepenište vodi do zajedničkih prostorija koje se nalaze na drugom spratu. Prostor na drugom spratu ističe se svojim zasvođenim plafonima koji su obloženi drvenim daskama. Takođe i tamo su prisutni prozori od poda do plafona koji uokviruju pogled na skijalište koje se nalazi na zapadu.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Foto: Aaron Kraft

 

Povezane teme