Seoski šmek na moderan način: štala postaje udoban ali elegantan dom

Šta učiniti sa prastarom štalom koja je propala pored prelepe seoske rezidencije? Šta kažete na to da ga pretvorite u mesto za okupljanje i druženje sa porodicom i prijateljima?

Sve je veća popularnost kuća u takozvanom seoskom stilu koje su uspele da sačuvaju svoju originalnu zgradu, odnosno spasu svoju prvobitnu strukturu. Jedan takav primer vam donosimo danas, i to u vidu ljupke i pomalo primitivne građevine koju odlikuju različiti otvoreni, poluotvoreni i zatvoreni prostori koji pružaju različite stepene privatnosti.

S jedne strane, sve deluje jednostavno i pomalo predvidivo. Dom karakterišu veliki prozori koji nude spektakularan pogled na okolinu, ističući otvorenost zgrade prema drevnom, uglavnom netaknutom poljoprivrednom pejzažu. S druge strane, ova kuća je elegantna i ispunjena prirodnim materijalima od poda do plafona, što joj daje posebnu draž i čini neverovatno udobnim mestom za život.

Seoski stil u suštini predstavlja ležeran i prijatan stil dekoracije, koji naglašava osećaj jednostavnog seoskog života. Paleta boja uključuje pastele i svetle boje i može uključiti elemente dizajna kao što su starinska roba i polovni dodaci. Materijali koji se koriste za kreiranje enterijera u seoskom stilu uključuju drvo, ciglu i kamen, zajedno sa drugim prirodnim materijalima.

Izložene grede, drvene obloge i drveni podovi su klasični elementi seoskog dizajna, ali se i različiti drugi detalji sa lakoćom mogu ugraditi u ovaj stil kako bi se pojačao osećaj povezanosti sa okolinom. Ovi detalji će se svakako razlikovati u zavisnosti od specifične varijacije stila koju odaberete.

U ovom slučaju, naglasak je definitivno na jednostavnosti i lakoći života. Na momenat se čini kako je na ovom imanju vreme stalo a priroda, pa i sam dom, ostali netaknuti i odvojeni od modernog sveta.

Povezane teme