Savršena harmonija prirode i životnog prostora u kućici od 58 m2

U doba kad su inovacija i praktičnost ključne, umetnost života u malim prostorima postaje sve značajnija.

Ovaj novi pristup životnom prostoru nije samo težnja ka efikasnosti, već prava revolucija u načinu kako doživljavamo udobnost i funkcionalnost. U ovoj priči o inovativnom životu u malim prostorima, istražićemo kako maštovite ideje, multifunkcionalni komadi nameštaja i pametna organizacija mogu stvoriti prostor u kojem minimalizam susreće raskoš života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EC&GP (@ecgp_arquitectos)

S Shelter, kućica od 58 m2, briljantno se nosi sa izazovom života u malom prostoru. Smeštena u oblasti Anda, idealna je kako za samački život, tako i za parove, odnosno male porodice. Dizajn kućice se strateški otvara prema severu kako bi svojim stanarima omogućio zadivljujući pogled na šumovit pejzaž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EC&GP (@ecgp_arquitectos)

Ova kućica u pravcu istok-zapad ima velike otvore koji joj pomažu da se neprimetno poveže sa okolnom šumom. Štaviše, svaki prostor u ovom ljupkom skloništu, uključujući kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo, ima prozor širine dva metra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EC&GP (@ecgp_arquitectos)

 

Ovi prozori ne samo da nude pogled koji oduzima dah, već i stvaraju neverovatan osećaj prostranosti i prozračnosti. Pored toga, kroz kućicu prolazi linearni hodnik koji deluje kao nekakav vizuelni okvir, poboljšavajući panoramski pogled na pejzaž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EC&GP (@ecgp_arquitectos)

Visoko drveće koje okružuje kućicu predstavljalo je izazov za prirodno osvetljenje. Da bi se ovo rešilo na najbolji mogući način, na najvišoj tački postavljen je krovni prozor koji osvetljava unutrašnjost doma dnevnom svetlošću. Dizajn takođe uključuje jedinstvenu karakteristiku poda, blago podižući prostor spavaće sobe radi dodatne privatnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EC&GP (@ecgp_arquitectos)

Lokalni stolari su vešto izradili celu strukturu, pretežno koristeći drvo, naglašavajući prirodnu integraciju kućice sa svojim okruženjem.

Povezane teme

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

30.03.2024 Arhitektura

Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do zanatskih radova, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.

20.03.2024 Arhitektura

Lepota skandinavske arhitekture: elegancija, minimalizam i funkcionalnost

Skandinavski stil arhitekture je jedinstveni izraz koji kombinuje funkcionalnost, estetiku i prirodne elemente kako bi stvorio harmonične i udobne prostore.