Rustična kuća nastala od dve štale

Kada moderan dizajn sretne staro zdanje sa potencijalom, dogodi se čudo...

Tako je bilo i u slučaju kuće koju ćemo vam danas predstaviti. Reč je o domu koji je kreiran kada su spojena dva objekta nekada korišćena kao štale. Demontirana i ponovo sastavljena da bi činila jednu celinu, dva stajska prostora su dala osnovu kući u mestu Roxbury, u SAD. Ovaj nesvakidašnji dom ima izložene grede, gipsane zidove i podove od čempresa. Po ulasku u kuću oseća se prisustvo pozitivne energije, a rustični elementi mu daju osećaj topline i prijatnosti. Mnogo prirodnog kamenja i drveta je korišćeno za gradnju i dekor cele kuće.

Nameštaj u kući je rustičnog i vintage stila, ručno isklesan i prilagođen potrebama ukućana. Sve u unutrašnjosti ovog neobičnog doma čini da imate utisak da ste se vratili dva veka unazad, ako ne i više. Starinski nameštaj tapaciran smeđom kožom i kamin od kamena, koji nije samo ukras već zaista obavlja svoju dužnost, takođe ovaj prostor čine gotovo nestvarnim.

Takođe, ne može se zanemariti ni prisustvo interesantnog trpezarijskog stola i elemenata od sirovog drveta, kao ni starinskih fenjera. Kuhinja i trpezarija čine jednu celinu, što kući daje posebnu toplinu. U spavaćoj sobi se nalaze stilske drvene grede, kao i isklesan garderober i simpatičan otoman. Obilje prirodnog drveta čini da se u ovakvom jednom prostoru zaista osećamo smireno i opšuteno. Kupatilo je takođe od poda do plafona obloženo drvetom i to mu daje nenadmašan stil. Drveni pod i plafon sa gredama predstavljaju skladnu pozadinu ovog izvrsnog zdanja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme