RUSTIČNA KUĆA U RUMUNIJI

Ukoliko uživate u prirodnom okruženju, ovo je kuća u kojoj ćete poželeti da živite...

Smeštena u srcu istočnih Karpata u blizini grada Piatra Neamt, ova živopisna rumunska drvena kuća nudi impresivne pejzaže.

Izgrađena od strane samih vlasnika, projektovana je kao kuća za odmor, ali se ubrzo pretvorila u stalno prebivalište. Teško je opisati magiju ove kuće rečima, koja je ogrnuta zelenim ogrtačem prirode većim delom godine.

Eksterijer obuhvata zelenilo i mnoge cvetnice, dok kuća ima rustični stil koji je osvežavajući i jedinstven. Klasični elementi dizajna iz rumunske arhitekture i dizajna enterijera postali su sastavni deo ovog šarmantnog prostora. Dekor je jednostavan i tradicionalan. Zamršene rezbarije na drvenim stubovima koji su stari preko 100 godina i kaljeve peći vizuelno na bogat način ističu ovaj životni prostor.

Kuća raspolaže dnevnim boravkom, kuhinjom, trpezarijom i spavaćom sobom. Drvena kuća poseduje tipične elemente rumunske baštine, kao što je bunar, koji se nalazi u vrtu. Lepe kamene staze vode do najdivnijih mesta netaknute prirode.

Sa promenom sezone dolazi do promene u nijansama spolja, a zajedno sa njima kuća dobija potpuno drugačiju auru. Sa rekom i potokom u neposrednoj blizini kuće, ovo mesto će vas zaista očarati…

Povezane teme