Relaksirajuće mesto za porodicu i prijatelje

Veoma simpatična kuća skrivena u zagrljaju prirode, svojim ukućanima pruža skrovište od neprijateljske buke života unutar betonske džungle...

Ovakav koncept predstavlja ideju kojoj većina modernih vlasnika domaćinstava teži i nastoji da u jednom trenutku svog života poseduje slično arhitektonsko rešenje koje pruža razloge za život. Upravo zbog svega toga, rezultat se veoma često manifestuje u vidu neverovatno lepih porodničnih vikednica.

Mill Valley Guesthouse je upravo jedna od njih i dizajnirao ju je Turnbull Griffin Haesloop Architects studio, koji je stvorio veoma umirujući i udoban prostor dostupan porodici u čijem je vlasništvu i njihovim prijateljima, okružena je neverovatnim pejzažem i u svakom smislu drži širom otvorena „vrata“ kako bi sa najvećom ljubaznošću ugostila prirodu u svom enterijer. Smeštena na imanju Mill Valley doline, ispunjene drvetom kedra i sekvoje, ova vikendica je dizajnirana kako bi sačuvala prirodnu okolinu ne uznemiravajući je koliko god da je moguće.

Izgrađena na strmoj parceli, vikendica je savremena u svojoj formi i sastoji se od dnevnog boravka, kućnog bioskopa i gostinjkih spavaćih soba. Terasa sa spoljne strane, deluje kao nastavak kućnog bioskopa, dok okrugla otvaranja na plafonu deluju kao svetlarnici koji presecaju čitavu strukturu kuće. Žaluzine okružuju celokupnu konstrukciju vikendice, filtrirajući sunčevu svetlost koja ulazi putem svetlarnika i pomaže u održavanju prijatne temperature, tako da su uslovi u enterijeru optimalni čak i tokom najtoplijih letnjih dana.

Bela je izborna boja unutar medijskog dela i gostinjskih soba, dok je dekor u sivim tonovima veoma prefinjenog i elegantnog izgleda, kompletirajući modernu pojavu enterijera. Ipak, pogled koji se pruža na spoljnu panoramu predstavlja činioca koji dodaje boju i ličnost ovoj vikendici, zajedno prirodno zelene karakteristike predivno izgrađenog krova, postavljenog LED osvetljenja i visokoefikasnog bojlera zajedno smanjuju energetske troškove i njenu konzumaciju. "Pametna", senzibilna i živopisna, ova kalifornijska vikendica poseduje sve što je potrebno modernom životu.

N.Đ. 

Povezane teme