Raj na zemlji za ljubitelje modernog dizajna

Gde se nalaze neke od najmodernijih kuća na svetu, šta ih definiše, izdvaja i odakle potiče inspiracija za njihov dizajn?

Jedna takva rezidencija nalazi se u Ostinu, a dizajnirao ju je Tim Cuppett Architects. Ista je naravno, modernog i vrlo zanimljivog dizajna, a odlikuju je i neke krajnje neočekivane karakteristike.

Na osnovu strukturalnog aspekta, kuća je sastavljena od dva odvojena drvena dela koja su povezana staklenom prostorijom. Sama kuća smeštena je na padini lokalne planine, zahvaljući čemu njeni stanari imaju predivan pogled na obližnji krajolik. Ideja projekta bila je pre svega da se što više očuva prirodno okruženje i da se sama rezidencija uklopi u isto, što je i postignuto njenom drvenom strukturom. Što se enterijera tiče, isti je potpuno uređen i organizovan u modernom stilu.

Još jedna rezidencija vrlo slična ovoj nalazi se u predgrađu Ostina, i ona takođe svojim eksterijerom i enterijerom ostavlja bez daha. Ako ste ljubitelj ovakve arhitekture i dizajna, onda ćete nesumnjivo uživati u fotografijama ovih domova.

S.B.

Photo: Homedit.com

Povezane teme