Prostrano dvorište i polirani ulaz oblikovali raskošni dom u Teksasu

Postoje slučajevi kada se u kući sve svodi na funkcionalnost nasuprot estetici.

Takođe često se štedljivosti daje prednost u odnosu na privlačnu arhitekturu. Zatim postoje prilike kada se arhitektama dozvoljava da svoju zamisao izraze mnogo fluidnije i smelije, čak i kada je pred njih postavljen tačno određeni stil. Upravo takva je kuća do koje vas danas vodimo, a koja se nalazi u Teksasu.

Predivna luksuzna rezidencija predstavlja savršen spoj unutrašnjih i spoljašnjih prostora na suptilan način putem staklenih zidova. Sa svih strana kuće prisutni su veliki prozori i vrata u staklu, koji doprinose modernom izdanju kuće i čine je transparentnom, prozračnom i izuzetno svetlom. Kombinacija bele boje fasade i stakla doprinosi utisku elegancije koji se vezuje za ovaj dom.

Uokviren crni ulaz u dom predstavlja savršen kontrast belini i prozirnosti koji se nalaze svuda unaokolo. Zelenilo koje se nalazi spreda pruža blagi nagoveštaj o tome šta vas očekuje sa zadnje strane kuće u prostranom dvorištu. Sa arhitektonskog aspekta od dizajn studija je traženo kreiranje dnevnog boravka otvorenog plana, koji je potom uređen u neutralnom koloru kako bi se stopio vizuelno sa spoljašnjim prostorom. Mestimični plavi akcenti u vidu zidne umetnosti su oni koji oživljavaju enterijer svojim prisustvom.

Pejzaž oko kuće svodi se na obilje zelenila i dobro raspoređenu rasvetu koja stvara elegantan prikaz. Najlepši detalj u enterijeru je svakako bazen sa šljunkovitim dnom ispunjen zelenilom, koji u kombinaciji sa staklenim površinama daje još veći utisak stapanja sa prirodom. Bazen je prisutan i sa spoljne strane u dvorištu, a nalazi se tik uz glavnu spavaću sobu. Prostrano dvorište i polirani ulaz oblikovali su ovaj dom. Pri njegovom stvaranju svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi se kreirao luksuzan dom, koji privlači pažnju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme