Prostrana savremena kuća sa krovom na dve vode od drveta, betona i stakla

Pejzaž oko kuće je taj koji joj na kraju da osećaj jedinstvenosti i zapravo oblikuje njenu strukturu.

Ovo zajedno sa izborom dizajna i vernaklarne arhitekture daje finalni dodir svakoj modernoj rezidenciji. Okružena raskošnim brežuljcima u nemačkim Alpima, u prelepom gradiću Margrethausen našla je svoje mesto građevina pod nazivom House R. Ona predstavlja privatni dom, kraj kog zapravo bujno zelenilo na otvorenom krade svu svetlost reflektora.

Ovaj savremen dom je delo Dietrich Untertrifaller Architekten studija, koji istovremeneo deluje vrlo moderno i vanvremenski. Njegov krov na dve vode u kombinaciji sa stilskom drvenom strukturom stvara neverovatan osećaj u pogledu načina na koji je kreirana ova kuća.

Smeštena na kosoj parceli, ova kuća je specifična po tome što je njeno podnožje načinjeno od betona, što joj daje izvesnu strogost. Takođe delimično konzolni dizajn ovog doma prilagođen je posebnim potrebama lokacije. Ulična fasada ovog doma je načinjena od drveta, stakla i betona. Ovo mu daje jedinstvenu privlačnost, naročito jer se zadnji deo sa zidovima od stakla od poda do plafona potpuno otvara ka brdima koja se nalaze u daljini.

Prilagođeni studijski prostor na najvišem nivou može po potrebi da funkcioniše kao prostor za goste ili dečija spavaća soba, dok zahvaljujući dnevnom boravku sa drvenim palubama na nižem nivou otvoren postor postaje zauvek deo enterijera. Moderna sofisticirana kuhinja u crnoj boji, funkcionalan trpezarijski sto i planski pozicionirane spavaće sobe, upotpunjuju ovaj elegantni nemački dom u kom se minimalizam elegantno prepliće sa klasičnim izgledom.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: David Matthiessen

Povezane teme