Prirodni materijali nikada ne izlaze iz mode a ova kuća je savršen dokaz za to

Moderan oblik kuće postignut je upotrebom lokalnih, tradicionalnih materijala...

Dizajnirana za ljubitelje umetnosti, ova moderna kuća smeštena na obali reke vešto je iskoristila selektivne strateške otvore kako bi pojačala iskustvo kretanja kroz prostor obasjan prirodnom svetlošću tokom većeg dela dana. Jednostavnost njene fasade postignuta je zahvaljujući upotrebi čiste šindre od kedra koja je pažljivo kombinovana sa kamenom i staklom, a sve u cilju stvaranja jedinstvene rezidencije vanvremenskog stila.

photo: Julian Parkinson

Ovaj otvoreni dom je svojim domaćinima omogućio fantastičan pogled na okolnu prirodu, ne žrtvujući pritom nijedan aspekt privatnosti. Uz to, unutrašnjost doma odlikuje upotreba prozora od poda do plafona čija je funkcionalnost (i svakako neosporna lepota) posebno došla do izražaja u spavaćoj sobi.

photo: Julian Parkinson

Ostatak enterijera ispunjen je drvetom koje je, osim što je dalo neophodnu toplinu i udobnost dnevnom boravku, istovremeno naglasilo praktičnost kuhinje gde je evidentna kombinacija drveta sa elementima od nerđajućeg čelika.

Drveni podovi, kameni zidovi i bogate staklene površine još jednom su pokazale kako prirodni materijali nikada ne izlaze iz mode.

Izvor: archello

photo: Julian Parkinson

Povezane teme