Prelepa kuća na drvetu savršeno kombinuje prirodnu lepotu, udobnost, luksuz i održivost

Verovatno smo svi kao deca sanjali da imamo veliku očaravajuću kućicu na drvetu u našim dvorištima...

Konačno možemo da ostvarimo taj san! Zadivljujuća kućica na drvetu nedavno je izgrađena na severu Toronta, a projekat potpisuje lokalna kompanija Fort Treehouse Co. Kućica na drvetu izgrađena je usred javorove šume, i prostire se na dva sprata.

Nazvana Baltik, ova očaravajuća kućica na drvetu je potpuno opremljena da pruži udobno životno iskustvo. U kući se nalazi kuhinja, kupatilo, dnevni boravak, udobno potkrovlje za spavanje i luksuzni dodatak poput vruće kade na otvorenom za potpuni ugođaj. Cilj projekta je da pruži jedinstveno iskustvo kućice na drvetu u srcu kanadskih šuma i maksimalno uživanje u lepoti prirode.

Kuća ima prilično udoban i moderan eksterijer naglašen masivnim prozorima koji prostoru daju osećaj prozračnosti i otvorenosti. Prozori omogućavaju prirodnom svetlu da struji tokom dana, smanjujući zavisnost od veštačkog osvetljenja. Prilikom izgradnje kuće preduzete su mere predostrožnosti kako bi se obezbedio minimalan uticaj na okolno drveće.

U procesu gradnje bila je zabranjena upotreba velikih mašina oko drveća koje mogu oštetiti površinski koren koji upija vodu. Umesto toga, materijali i veliki oslonci su postavljeni korišćenjem ručno vučenih užadi preko sistema montaže. U stvari, kućica na drvetu je podignuta na platformi iznad zemlje, podržana specijalizovanim elementom koji je povezan sa drvećem. Postavljen je i izolovani vod koji drži vodovodne i električne žice koje opslužuju kućicu na drvetu.

Kada uđete u kućicu na drvetu, dočekaće vas kompaktno predsoblje gde možete da sednete i skinete cipele. Dok lutate dalje unutra, ulazite u dnevnu sobu koja ima topli zemljani pod napravljen od mešavine lokalne gline, peska i slame. Pod upija mnogo sunčeve toplote i polako je oslobađa tokom dana, kako bi dom bio topao i udoban. Propan kamin obezbeđuje maksimalnu količinu toplote u životnom prostoru.

Kuhinja je mala, ali dobro opremljena sa šporetom, rernom, sudoperom i mini frižiderom. Spavaća soba je prilično udobna sa prozorima na svim stranama, dok kupatilo ima prilagođeni kišni tuš, toalet i lavabo u vintage stilu.

Sve u svemu, kuća Baltik je promišljeno dizajnirana za život van mreže, projektovana za odličan moderan odmor u srcu prirode.

 

Povezane teme

21.02.2024 Arhitektura

Kuća inspirisana štalom promoviše fluidan prelaz između unutrašnjih i spoljnih prostora

Kuća pruža oazu mira, sjedinjujući besprekorno život unutar zidova sa spoljnim prostorom, donoseći inovativan dizajn koji odgovara potrebama svojih stanara.

19.02.2024 Arhitektura

Ova neverovatna montažna kućica nudi sve za normalan život i spremna je za pokret kad i vi!

Prednost stanovanja u malim kućama je upravo ta što omogućavaju da sve što imate ponesete sa sobom i smestite u taj ograničeni prostor. Poslednjih godina svedoci smo ekspanzije raz...

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.