Predivan svet zelenila i drveta u okviru moderne kuće

Svet u kom smo povezani sa prirodom u zatvorenom prostoru je onaj kom danas svi težimo.

Promovisanje zdravijeg načina života, čak i ako živite u urbanoj sredini, ima za cilj okretanje ljudi ka njihovim korenima i prirodi. Stvaranje urbane oaze koja povezuje otvorene i zatvorene delove stana, omogućava vam da udahnete punim plućima. Danas vam predstavljamo jedan projekat koji s razlogom nosi naziv Forest House.

Neobična šumska kuća nalazi se u Brazilu i ovo je dom kroz koji se protežu drveni finiši na koju god stranu da se okrenete. Arhitektonski poduhvat uklopio je obilje kamena i drveta za stvaranje harmonične slike. Kameni zid u dnevnoj sobi je upečatljiv detalj koji dodaje teksturnu lepotu prostru, dok na drugoj strani klizna vrata vode do nesvakidašnjeg otvorenog prostora ispunjenog zelenilom. Na njemu se nalaze mala trpezarija i kuhinja.

Ideja povezivanja enterijera i eksterijera ogleda se u upotrebi drvenih letvica, koje omogućavaju ulazak tačno potrebne količine svetlosti. Prelaz između ova dva sveta je organski, a niz dekorativnih detalja sa prirodnim finišima odaje utisak neverovatnog stila. 

U ovoj se kući ne osećate kao da je priroda intervenisala i preuzela kormilo, već kao da je to sasvim logičan izbor i način života.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme