Porodična kuća ispunjena svetlošću i rustičnim šmekom

Ova porodična kuća u Los Anđelesu nalazi se na specifičnoj lokaciji ali joj to ne smeta da svakodnevno bude okupana sunčevom svetlošću, i to sa svih strana.

Područje je jako šumovito i bujno sa vegetacijom, uključujući obalne hrastove i kalifornijske platane. Pa ipak, ova kuća je dobro proračunata i mudro osmišljena kako bi iskoristila sve pogodnosti svoje specifične lokacije.

Četiri jednostavna pravolinijska krila koja sadrže četiri spavaće sobe i garažu na momenat izgledaju kao da zrače iz svih uglova centralnog prostora jednospratne kuće.

A taj centar čine povezana dnevna soba i kuhinja čija su četiri zida napravljena od stakla, i to od poda do plafona. Ovo omogućava da priroda i svetlost budu uvučeni u centar kuće u bilo koje doba dana.

Severni zid sadrži mali kamin okružen baštom nalik terarijumu ispunjenom sukulentima, dok je za kuhinju karakterističan visoki plafon sa uokvirenim staklom, kao i mermerne ploče svetle boje i jednostavni ormarići.

Slobodno se može reći da ovim domom dominira jednostavna i topla paleta materijala. Staklo slavi prirodu i omogućava neverovatan pogled na okolinu, dok glatka i diskretna štukatura upotpunjuje celokupan izgled.

Ostale karakteristike uključuju ograđeno dvorište stvoreno da napravi privatni prostor za igru dece i veliki svetlarnik u lebdećem plafonu glavne spavaće sobe koji gleda u grane jednog od postojećih obalnih hrastova na imanju.

photo: Joea Fletchera

Povezane teme