Plutajuća kuća na drvetu oživljava vašu maštu iz detinjstva

 Negde u Meksiku, na krošnjama drveta nalazi se kuća Casa Flotante.

To u prevodu znači plutajuća kuću, i da budemo iskren, naziv se u potpunosti uklapa uz dizajn. Dizajnirana od strane Talleresque-a, ova elegantna kabina daje utisak da lebdi u vazduhu. Međutim, čvrsto je vezana za zemlju. To je kuća na drvetu za odrasle!

Izrađena od lokalno dostupnih materijala, sa povećanom upotrebom drveta, kabina je lako povezana sa prirodom. Impresivno stepenište okružuje spoljašni deo građevine. Pored toga, imaćete dobru vežbu na otvorenom. S ciljem integrisanja unutrašnjih i spoljašnih prostora, polovina prizemlja sastoji se od radnog prostora, čajne kuhinje dok druga polovina funkcioniše kao dnevni boravak na otvorenom. Popnite se stepenicama i stižete do prvog sprata na kojem se nalazi kupatilo i tuš. Krenite malo dalje i stižete do poslednjeg sprata koji se sastoji od spavaće sobe. Široki prozori i krovni prozori pretvaraju kuću u otvorenu i prostranu zonu, s prirodnim svetlom koje struji i stalnim pogledom na zelenilo koje okružuje.
Casa Flotante omogućava savršen odmak od našeg užurbanog modernog života, idealna je za opuštanje i omogućava nam da zaista uživamo u lepotama prirode.

 

Povezane teme