Ova neverovatna montažna kućica nudi sve za normalan život i spremna je za pokret kad i vi!

Jedno od najmanje uzbudljivih iskustava za većinu porodica jeste preseljenje...

Selidba iz jednog doma u drugi znači suočavanje sa prilično nezgodnim, zamornim i dosadnim izazovom: pakovanjem svih stvari i ponovnim raspakivanjem istih na novoj lokaciji. Verujemo da su se svi oni koji su često menjali svoje mesto stanovanja bar jednom zapitali: može li se ceo život smestiti u samo jednu kutiju, i kako se ta kutija može što jednostavnije premestiti s jednog mesta na drugo?

Prednost stanovanja u malim kućama je upravo ta što omogućavaju da sve što imate ponesete sa sobom i smestite u taj ograničeni prostor. Poslednjih godina svedoci smo ekspanzije raznoraznih malih kuća, ali jedna od izuzetno fleksibilnih, lako prenosivih i visokotehnoloških opcija je Grande S1, kompanije PODX GO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODX GO (@podxgo_official)

U pitanju je montažna mala kuća koja se može smestiti u ogromnu kutiju i preneti na željenu lokaciju. A onda, ukoliko vam se to mesto dopadne i spremni ste da se tu i smestite - jednostavno je otpakujte i proširite u prostran životni prostor od 20 stopa širine. I to kakav prostor! Opremljen nameštajem i svim drugim stvarima i elementima koji su vam neophodni za normalan, svakodnevni život!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODX GO (@podxgo_official)

 

Da biste otvorili kuću, morate prvo rasklopiti tendu i stepenice i spustiti stubove za stabilizaciju. Nakon toga, samo pritisnete dugme i ono će se otvoriti u svoj svojoj mehaničkoj slavi. Unutra imate trpezariju, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo, kućnu kancelariju i spavaću sobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODX GO (@podxgo_official)

Sav nameštaj se može sklopiti i izvući ili odložiti u pregrade jer, naravno, morate da ga stavite negde kada se kuća sklopi u sebe. Na primer, sklopivi krevet i kancelarijski sto mogu se odložiti u zid, dok se trpezarijski sto može preklopiti sa obe strane, a stolice umetnuti u njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODX GO (@podxgo_official)

Ako u budućnosti ponovo planirate da se preselite, samo treba da odložite radni sto, krevet i trpezarijski sto, a zatim stavite sofu u prednji ulaz, dok kancelarijska stolica i sto za kafu mogu da stanu u kupatilo. Zatim uklonite stabilizirajuće stubove i pritisnite dugme kako bi se kuća sama sklopila a vi bili spremni za pokret, i to za samo 10 minuta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODX GO (@podxgo_official)

Na kraju, ne zaboravimo da pomenemo da ova mala kuća može da funkcioniše totalno van mreže, odnosno napaja se solarnim panelima od 1400 vati što je još jedna neverovatna prednost koju svakako ne treba gubiti iz vida.

Povezane teme

11.04.2024 Arhitektura

Delikatna ravnoteža rustičnog i modernog dizajna

Životni prostor ove prelepe kuće pripoveda priču o prošlosti i sadašnjosti. Ovde, autentičnost mediteranskog rustičnog enterijera koegzistira sa sofisticiranošću modernog dizajna.

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

30.03.2024 Arhitektura

Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do zanatskih radova, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.