Ova kuća nije samo prostor za život, već dugoročna investicija u harmoniju s prirodom!

Više slika

Više slika

Umirujući zvuk šume, blagi povetarac koji miluje krošnje i svetlost koja igra kroz prozračni prostor - dobrodošli u kuću smeštenu na vrhu brda...

Kuća je poput skladne simfonije prirode i modernog dizajna, organizovana u dva elegantna volumena i spojena zastakljenim ulazom koji poziva svetlost i pejzaže unutra. Na zapadnoj strani, krilo spavaće sobe nudi miran kutak za odmor, dok se na istoku proteže dnevni paviljon koji se otvara ka okolnom pejzažu.

Veliki stakleni zidovi omogućavaju prirodi da okruži prostor, dok se kamin, središnji deo prostorije, prirodno uklapa na istočnom kraju. Nad dnevnim boravkom lebdi plafon s prefinjenom šarom izloženih drvenih greda, presečenih sa pet svetlosnih monitora koji pružaju dinamičnu igru svetlosti.

Ovi monitori nisu samo izvor svetlosti već i element pokreta, blago rotirani kako bi pratili putanje sunca i stvarali osećaj kretanja preko drvenog plafona.

Enterijer odiše jednostavnošću i elegancijom. Ormari od bukve i beli obojeni hrastovi podovi kombinuju se s tonovima sivih zidova, stvarajući smirenu atmosferu. Kuhinjsko ostrvo od belog kvarcita predstavlja skulpturalni akcenat, dok čelične svetiljke nežno talasaju nad prostorom, dodajući modernu notu eleganciji.

Ali lepota ove kuće ne leži samo u estetici - ona je i simbol održivosti. Planirana od samog početka s namerom da minimizuje svoj uticaj na okolinu, kuća koristi širok krovni prepust, izolaciju iznad standardnih zahteva, prirodnu ventilaciju i LED osvetljenje.

Prozori sa izolacijom i skrivenim zastorima pomažu u održavanju optimalne temperature, dok su materijali birani s obzirom na lokalni izvor i nisku emisiju VOC.

Svaki detalj u ovom domu, od pažljivo odabranih materijala do visokog nivoa zanatstva, odražava predanost održivom dizajnu i dugoročnom kvalitetu. Jer... prava lepota leži ne samo u trenutku, već i u trajanju.

Povezane teme

09.04.2024 Arhitektura

Harmoničan spoj istorije i modernog dizajna

Ova kuća predstavlja spoj klasičnog dizajna sa modernim elementima, uz duboku povezanost sa prirodom, što je rezultat marljivog rada dizajnerskog tima i pažljive izrade svakog deta...

07.04.2024 Arhitektura

Pažljiv dizajn malu kuću pretvara u oazu mira i udobnosti

U današnjem svetu koji se neprestano menja i prilagođava novim izazovima, koncept malih, kompaktnih kuća postaje sve privlačniji. Ove kuće su pažljivo dizajnirane kako bi pružile s...

05.04.2024 Arhitektura

Ova naizgled jednostavna kuća je simbol udobnosti i topline

Svi delovi kuće dizajnirani su tako da se uklapaju u prirodno okruženje, tako da slobodno možemo reći da ova naizgled jednostavna kuća definitivno pruža udobnost i toplinu svojim v...

03.04.2024 Arhitektura

Neobična energetski efikasna kuća inspirisana lokalnom prirodom

Lokacija, karakteristična po svojim nepravilnim terenima i blago izdignuta, pruža stanarima neverovatan pogled na more i planine gotovo iz svake sobe.

01.04.2024 Arhitektura

Savršeno utočište za sve ljubitelje luksuza i prirode

Osim što predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, ovaj dom takođe naglašava suštinsku vezu između čoveka i prirode.

28.03.2024 Arhitektura

Arhitektonski poduhvati koji oduševljavaju hrabrim oblicima i prozračnim fasadama

Ovi građevinski poduhvati izazivaju divljenje svojim hrabrim oblicima, prozračnim fasadama i elegantnim linijama, istovremeno se usklađujući sa svojim okruženjem ili stvarajući kon...

26.03.2024 Arhitektura

Savršeno utočište pored jezera - spoj prirodne lepote i elegancije

Ova prelepa brvnara ne samo da predstavlja vrhunac dizajnerske ekspertize, već i oduševljava svojom sposobnošću da spoji čoveka sa prirodom na način koji je inspirativan i očaravaj...

24.03.2024 Arhitektura

Biblioteka koja ima oblik spiralne školjke izgrađena je od cigle livene na licu mesta

Ova biblioteka je spiralna školjka zagrljena visokim travnatim poljem, koja pokušava da istraži mogućnost fuzije između savremenog formalnog izraza i narodne materijalne kulture.

22.03.2024 Arhitektura

Dizajn ove kuće nije samo estetski privlačan, već i savršeno funkcionalan

Dizajniran i za estetsku harmoniju i za funkcionalnost, ovaj dom je pedantno pozicioniran kako bi maksimizirao izloženost susednim i udaljenim pejzažima.

20.03.2024 Arhitektura

Lepota skandinavske arhitekture: elegancija, minimalizam i funkcionalnost

Skandinavski stil arhitekture je jedinstveni izraz koji kombinuje funkcionalnost, estetiku i prirodne elemente kako bi stvorio harmonične i udobne prostore.

18.03.2024 Arhitektura

Savršen spoj moderne arhitekture i tropskog okruženja

Ovaj moderan dom je izvanredan primer kako se arhitektura može skladno i sa poštovanjem uklopiti sa prirodom.