Održiv japanski dom sa prozračnim modernim dizajnom

Održivost je postala imperativ modernog doma.

Ako ste prepoznali njene pogodnosti i nastojite da pronađete način da je primenite na svoju svakodnevicu, svideće vam se naša današnja tema. Predstavljamo vam jedan vrlo interesantan japanski dom koji se oslanja na pametno uređenje, inovativan tlocrt i rešenja koja uključuju jednostavnost a ne modernu tehnologiju.

Dizajniran od strane N.A.O. studija ovaj inovativan i vrlo moderan japanski dom karakterističan je po enterijeru od drveta sa kliznim staklenim zidovima koje zaokružuje siva spoljašnjost, unoseći dozu modernosti u njega i održiv princip življenja. Smešten na velikoj parceli ovaj dom se zapravo prostire na svega 70 m2 i stvoren je sa pogledom usmerenim ka budućnosti.

Sa prilagodljivim donjim nivoom i prvim spratom koji sadrži spavaću sobu i zeleni krov, minimalizam se u okviru ovog doma kombinuje sa ekološkom arhitekturom. Kada se iz spavaće sobe na gornjem nivou zakorači ka spoljašnjosti, pred vama se proteže divan zeleni travnati tepih, čiju lepotu nadopunjuju zvuci krajolika u okolini. Čini se da data soba na spratu štrči poput periskopa, istovremeno delujući vrlo privatno i udobno.

Prizemni deo kuće sadrži stambeni prostor otvorenog plana sa minimalnim pregradama u boji svetlog drveta, koja je savršen kontrast sivoj spoljašnjosti. Modrna kuhinja je prekrivena drvetom a trpezarija se nalazi tik do nje. Veliki stakleni zidovi čine da pojedinac dok boravi u ovom domu jednostavno zaboravlja gde prestaje zatvoren a gde počinje otvoren prostor. Spoljašnjost se preliva u unutrašnjost i čini je još održivijom.

Minimalni dekor, nagoveštaj urođene jednostavnosti svojstvene japanskom dizjanu i toplo osvetljenje upotpunjuju ovaj izuzetan i vrlo zelen dom.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme