Oblakoder inspirisan legendarnom suknjom Merilin Monro

Visoka kula od 70 spratova, inspirisana slavnom suknjom Merilin Monro, je projekat Koichi Takada Architects studija u centru Los Anđelesa.

Sa potencijalom da se poveća i do 70 spratova, ovaj neboder je inspirisan kalifornijskim crvenim drvećem i kultnom scenom filma “Sedam godina vernosti”, u kojoj Merilin Monro vetar “diže” suknju.

Projekat je još uvek u izgradnji i nazvan je "Nebeska stabla", a obuhvataće kule obložene drvenim okvirima koji se pretvaraju u tende u osnovi projekta. Kula je četvrti veliki projekat KTA arhitekata koji je dizajniran za vlasnike Sidney Crown Group, i to je prvi projekat kompanije u Sjedinjenim Državama.

Crown Group je ranije podnela planove za kulu od 52 sprata sa 528 stambenih jedinica i komercijalne prostore u prizemlju, ali zgrada od 70 spratova ima dodatnu količinu jedinica.

Zgrada će biti smeštena na 1111 South Hill Street u blizini sportske arene Staples Center i projekat će se pridružiti rastućoj "kičmi" tornjeva istok-zapad u blizini koridora Figueroa.

Nadstrešnica dizajna će sadržati "zeleni zid" koji će poboljšati kvalitet vazduha u gradu. Arhitekta Koiči Takada je rekao da projekat ima potencijal da postane još jedno omiljeno mesto za fotografisanje u centru Los Anđelesa.

Tim dalje navodi da će dizajn pokušati da uključi “ljudsku skalu” uprkos njegovoj visini. "Želimo da naši visoki građevinski projekti budu više angažovani za javnost, da doprinesu zajednici aktiviranjem i stvaranjem veze sa komšilukom", stoji u saopštenju kompanije.

Novi nebeski toranj ima potencijal da postane jedna od najviših zgrada u Los Angelesu. Rok za realizaciju projekta nije najavljen.

N.V.T.

Foto Koichi Takada Architects

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Arhitektura

Povezane teme