Neverovatni luksuz rustične kuće u Santa Feu

Više slika

Više slika

Da li neko ima 8,5 miliona dolara viška?

U neverovatnom slučaju gde potvrdno klimate glavom, možda biste želeli da ugrabite neverovatnu vilu u Santa Feu koja se lako može proglasiti najluksuznijim primerom klasične novomeksičke arhitekture koji smo ikada videli. Smeštena u zatvorenom delu velikih imanja, masivna kuća od ćerpiča upravo je izašla na tržište prošlog meseca.

Kada agenti za nekretnine kažu da je jedinstvena, oni se ne šale. Prostrana rezidencija proteže se preko brdovitog pejzaža na pozadini plavo-zelenih planina, gledajući u gradska svetla u daljini. Sa brojnim natkrivenim terasama i balkonima, dom je okružen sjajem prirode Santa Fea, uz nacionalnu šumu punu borova i stenovitih izdanaka.

Sama veličina ove rezidencije je dovoljno izuzetna. Sa površinom od 1145 kvadratnih metara, ova jednospratna kuća zauzima velikodušnu površinu na svojoj duploj parceli od 3,4 hektara. Privatni domovi te veličine mogu se lako osećati pomalo praznim i bezličnim, ali toplina tradicionalnih materijala i intimna razmera svake sobe čine ovu kuću zaista prijatnom. To je jedna od najvećih kuća na jednom nivou u susedstvu Santa Fe Summit, prema agentu za nekretnine i ima četiri izuzetno velike spavaće sobe, šest kupatila i pridruženu kućicu za goste.

„Detalji i materijali u celini su pažljivo izabrani da bi se istakla kombinacija prelepe arhitekture i ekspanzivnih pogleda koje nudi ova izuzetna nekretnina“, stoji u opisu ove kuće. Zaista, dom ima skoro sve što možete da tražite od strukture od ćerpiča: meke zakrivljene zidove u prijatnim neutralnim tonovima, ogromne drvene grede, prelepu ciglu, podove od kamenih ploča, ne manje od sedam kamina, zidove od uglačanog gipsa i latile (lamelirano drvo ) plafone.

Oni koji lično doživljavaju kuću ulaze kroz zatvoreno predvorje skriveno iza zida od ćerpiča, nakon čega sledi centralni ulazni hol koji se otvara ka trpezariji i dnevnoj sobi. Posebnost dnevne sobe je veliki dvostrani kameni kamin sa plutajućim ognjištem. Dugačke drvene grede „viga“ iznad glave povećavaju osećaj prostranosti, dok dijagonalne linije latilla privlače pogled na zidove meke teksture sa ugrađenim nišama za TV ekrane.

U kuhinji se nalazi veliko centralno ostrvo sa sedištima u stilu bara, drvenim ormarićima, vrhunskim aparatima, ugrađenim ostavom za vino i prozorima koji gledaju na susednu terasu. Mnoga od šest kupatila u kući su veličine spavaće sobe koju biste pronašli u kući prosečne veličine, a ugradni ormari su stvar snova. Ostali sadržaji uključuju hidromasažnu kadu u prizemlju, novi lift i zasebnu salu za vežbanje sa SwimEX bazenom.

Povezane teme

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...

26.01.2024 Arhitektura

Savršena harmonija prirode i životnog prostora u kućici od 58 m2

Novi pristup životnom prostoru nije samo težnja ka efikasnosti, već prava revolucija u načinu kako doživljavamo udobnost i funkcionalnost.

24.01.2024 Arhitektura

Arhitektonsko remek-delo vešto spaja eleganciju i prirodnu harmoniju

Sa luksuznim materijalima poput mermera i meksičkog hrasta, ova kuća se otvara prema bujnoj bašti, stvarajući savršenu ravnotežu između moderne elegancije i prirodne lepote.