Neverovatna kuća vešto sakrivena u krošnjama drveća

Ova neverovatna kuća predstavlja spektakularan spoj arhitektonskih inovacija i prirodne lepote...

Projektovana 2023. godine od strane Marine Salles, ova neverovatna zgrada poseban naglasak stavlja na harmonizaciju intimnih i društvenih prostora unutar čak pet nivoa, koji se graciozno integrišu sa okolnom šumom.

Savršen primerak modernog dizajna nudi miran beg usred bujnog okruženja. Kuća se nalazi u prestižnom kondominijumu oko 100 km od Sao Paula i predstavlja modernu oazu koju je brazilski arhitektonski studio vešto integrisao sa strmim terenom prekrivenim šumom.

Nivoi kuće su organizovani na način koji podstiče programsku raznolikost, pri čemu su intimna područja smeštena na nižim spratovima, dok se društveni prostori nalaze na vrhu, u visinama krošnji drveća, pružajući zadivljujući pogled na obalu. Dizajn enterijera, vođen inspiracijom okolne prirode, reflektuje kućicu na drvetu, pružajući miran odmor od gradske vreve.

Najviši nivo, namenjen slobodnom vremenu, obuhvata dnevni boravak, trpezariju i kuhinju - oblasti koje se prostiru na balkonu, sunčalištu i bazenu. Veliki stakleni paneli omogućavaju prelepe poglede na okolinu, stvarajući neprestano promenljivu sliku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran Parente (@franparente)

 

Enterijer dnevne sobe ima transparentan dizajn koji povezuje unutrašnjost sa spoljašnjim prostorom, a dizajner je pažljivo odabrao nameštaj kako bi stvorio mešavinu nasleđa, brazilske dizajne i komade po meri. Kombinacija fotelja i drugih autentičnih komada nameštaja prilagođava se različitim potrebama i rasporedima.

Trpezarija, sa stolom od punog drveta, pruža elegantan prostor za okupljanje. Poseban akcenat stavljen je i na pažljivo odabranu rasvetu, gde se posebno ističu lampe koje reflektuju brazilsku primorsku kulturu.

Balkon obogaćen rustičnom drvenom pergolom, povezuje se sa dnevnim i trpezarijskim prostorom, naglašavajući kontinuitet. Paleta materijala kuće, uključujući granitne podove i elemente prirodnog drveta, odražava jednostavnost i izdržljivost.

Terase nude dodatnu vezu sa prirodom, pružajući savršena mesta za opuštanje i kontemplaciju. Intimno krilo kuće, sa drvenim rešetkama i pažljivo odabranim dekorom, pruža toplinu i spokoj u spavaćim sobama.

Povezane teme

17.02.2024 Arhitektura

Jedinstveno mesto za uživanje: mala kuca izgrađena od transportnih kontejnera

Ovo jedinstveno utočište, formirano od dva transportna kontejnera, kombinuje skandinavski dizajn sa tropskim stilom.

15.02.2024 Arhitektura

Sofisticiran spoj prirodnih materijala: kuća od kedra, hrasta i oraha

Smeštena u dubokom zagrljaju šume, ova kuća od svetlog drveta nije samo udoban dom, već i svojevrsna oda lepoti prirode, simbol spokoja i povezanosti s okolinom.

13.02.2024 Arhitektura

Inovativna modularna kuća: savršen sklad estetike i efikasnosti

Namenski kreirana za mladi par s dvoje dece, ova kuća predstavlja ostvarenje sna o izgradnji prvog doma, uzimajući u obzir ograničeni budžet.

11.02.2024 Arhitektura

Gaudijeve očaravajuće građevine koje definišu Barselonu

Gaudijeve zgrade su veoma prepoznatljive, pune neobičnih i neočekivanih karakteristika koje se ne viđaju na drugim građevinama, a ni u drugim gradovima sveta.

09.02.2024 Arhitektura

Seizmički otporna kuća: spoj elegancije i održivosti inspirisan potokom

Arhitekte su radile sa klijentom u dizajniranju doma koji će ne samo estetski stariti, već će i nastaviti da se razvija, baš kao što će se razvijati ljudi koji žive u njemu.

07.02.2024 Arhitektura

Održiva kućica u šumi: lokalni materijali, pametan dizajn i povezanost sa prirodom

Sa održivim pristupom, lokalnim materijalima i pametnim dizajnom, ova kompaktna kućica ne samo da nudi udoban prostor za boravak, već stvara autentično iskustvo povezanosti sa okol...

05.02.2024 Arhitektura

Udobna seoska kuća koja prepoznaje lepotu okolnog pejzaža

Suočavajući se s izazovom da transformišu prvobitni tlocrt kuće, arhitekte su smelo kročile u oblast dizajna, i stvorile prostore koji ne samo da su funkcionalni, već i očaravajuće...

03.02.2024 Arhitektura

Lepe i izdržljive: ovo su najzanimljivije zgrade napravljene od polikarbonata

Građevinski sektor koristi polikarbonat u brojnim primenama, posebno za ravno ili zakrivljeno zastakljivanje, krovne ploče i zvučnu izolaciju.

01.02.2024 Arhitektura

Elegantna umetnost stanovanja sa savršenim pogledom na obližnje jezero

Ovaj projekt ne samo da predstavlja arhitektonski poduhvat već i primer odgovorne gradnje, istražujući sklad između modernog života i očuvanja prirode.

30.01.2024 Arhitektura

Dinamična igra talasa oblikuje dizajn impresivnog umetničkog centra

Talasasti dizajn umetničkog centra Nanhai usklađuje i kopno i more sa svojim plutajućim nadstrešnicom i lokacijom na obali.

28.01.2024 Arhitektura

Simbolika ljiljana duboko utemeljena u dizajnu moderne kuće koja poštuje tradiciju

Okružena bogatim jezerima ukrašenim ljiljanima, ova neverovatna kuća postaje pravo utočište, ili bolje reći pažljivo oblikovana oaza spokoja, koja pruža odmor svojim stanarima nako...