Neverovatna kuća vešto sakrivena u krošnjama drveća

Ova neverovatna kuća predstavlja spektakularan spoj arhitektonskih inovacija i prirodne lepote...

Projektovana 2023. godine od strane Marine Salles, ova neverovatna zgrada poseban naglasak stavlja na harmonizaciju intimnih i društvenih prostora unutar čak pet nivoa, koji se graciozno integrišu sa okolnom šumom.

Savršen primerak modernog dizajna nudi miran beg usred bujnog okruženja. Kuća se nalazi u prestižnom kondominijumu oko 100 km od Sao Paula i predstavlja modernu oazu koju je brazilski arhitektonski studio vešto integrisao sa strmim terenom prekrivenim šumom.

Nivoi kuće su organizovani na način koji podstiče programsku raznolikost, pri čemu su intimna područja smeštena na nižim spratovima, dok se društveni prostori nalaze na vrhu, u visinama krošnji drveća, pružajući zadivljujući pogled na obalu. Dizajn enterijera, vođen inspiracijom okolne prirode, reflektuje kućicu na drvetu, pružajući miran odmor od gradske vreve.

Najviši nivo, namenjen slobodnom vremenu, obuhvata dnevni boravak, trpezariju i kuhinju - oblasti koje se prostiru na balkonu, sunčalištu i bazenu. Veliki stakleni paneli omogućavaju prelepe poglede na okolinu, stvarajući neprestano promenljivu sliku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran Parente (@franparente)

 

Enterijer dnevne sobe ima transparentan dizajn koji povezuje unutrašnjost sa spoljašnjim prostorom, a dizajner je pažljivo odabrao nameštaj kako bi stvorio mešavinu nasleđa, brazilske dizajne i komade po meri. Kombinacija fotelja i drugih autentičnih komada nameštaja prilagođava se različitim potrebama i rasporedima.

Trpezarija, sa stolom od punog drveta, pruža elegantan prostor za okupljanje. Poseban akcenat stavljen je i na pažljivo odabranu rasvetu, gde se posebno ističu lampe koje reflektuju brazilsku primorsku kulturu.

Balkon obogaćen rustičnom drvenom pergolom, povezuje se sa dnevnim i trpezarijskim prostorom, naglašavajući kontinuitet. Paleta materijala kuće, uključujući granitne podove i elemente prirodnog drveta, odražava jednostavnost i izdržljivost.

Terase nude dodatnu vezu sa prirodom, pružajući savršena mesta za opuštanje i kontemplaciju. Intimno krilo kuće, sa drvenim rešetkama i pažljivo odabranim dekorom, pruža toplinu i spokoj u spavaćim sobama.

Povezane teme

03.07.2024 Arhitektura

Top 10 najlepših dvoraca

Najlepši dvorci sveta predstavljaju ne samo arhitektonska remek-dela već i prozore u prošlost, gde su se isprepletali istorija, kultura i legende. Ovi veličanstveni građevinski pod...

01.07.2024 Arhitektura

Rustično moderna kuća od kamena

Kamen je vekovima bio osnovni materijal u građevinarstvu, cenjen zbog svoje izdržljivosti, svestranosti i prirodne lepote. U rustičnim modernim kućama, kamen služi kao fundamentaln...

29.06.2024 Arhitektura

Rustična planinska kuća iz bajke

Rustična planinska kuća, koja crpi samo ono najbolje iz lokalne arhitekture, čini ekskluzivno utočište, koje kombinuje modernost sa vanvremenskim dizajnom, kako bi donelo najbolje...

27.06.2024 Arhitektura

Kako modernizovati staru kuću

Posedovanje starije kuće često je putovanje kroz istoriju, gde svaka škripava podna daska i vintage detalj pričaju svoju priču. Međutim, kada odlučite da spojite klasični šarm sa s...

25.06.2024 Arhitektura

Zašto ljudi vole modernu arhitekturu?

Moderna arhitektura nudi nešto za svakoga. Čak i ako se divite suprotnoj strani spektra dizajna i uživate u lepoti rustičnog stila i dalje postoje elementi modernog dizajna koji ć...

23.06.2024 Arhitektura

Upoznajte Gaudijeve veličanstvene građevine

U Barseloni ćete imati priliku da vidite mnoge neobične i prelepe zgrade koje je dizajnirao poznati arhitekta Antoni Gaudi. Njegov jedinstven pristup arhitekturi proizveo je većinu...

21.06.2024 Arhitektura

Neodoljiva privlačnost trouglastih kuća

Ove jedinice su uvek fascinirale svojim jednostavnim oblikom trougla i strukturom u obliku slova A, koja je otvorena i prozračna od poda pa sve do njenih krovnih greda.

19.06.2024 Arhitektura

Kuća koja koristi najviše od svog strmog terena

Kada se radi o terenima nepravilne nivelacije, njihovi uslovi veoma često diktiraju celokupnu izgradnju kuće, utiču na njen dizajn, orijentaciju i arhitekturu...

17.06.2024 Arhitektura

Mala vikend kuća za odmor

Savremene arhitektonske linije i materijali ove vikend kuće čine skladan spoj sa okolinom.

15.06.2024 Arhitektura

Planinska kuća tradicionalnog A oblika

AYFRAIM je pristupačan koncept kuće oblika slova A koji je osmišljen kao „koliba u kutiji“, koji ima za cilj da pojednostavi dizajn i proces izgradnje za svoje kupce.

13.06.2024 Arhitektura

Transparentnost u dizajnu: uticaj stakla na modernu arhitekturu

Staklo ima brojne estetske i funkcionalne prednosti, pa se samim tim i ističe kao materijal koji je dovoljno moćan da transformiše arhitektonski pejzaž.