Neodoljiva montažna kuca koja se uklapa u svako okruženje

U potrazi ste za idealnim utočištem usred haosa savremenog života? Onda bi ovakva jedna montažna kuća mogla biti idealna baš za vas!

Kompaktna i funkcionalna, ova montažna kućica je zasnovana na jedinstvenom i bezvremenskom iskustvu, što je čini idealnim savremenim domom. Dizajnirana je tako da može da se uklopi u svaki prostor i lokaciju, a da pritom ima minimalan uticaj na životnu sredinu, prvenstveno u pogledu materijala.

U nastojanju da se smanje pomenuti uticaji, čelik, cement i drvo izabrani su kao materijali za konstrukciju, minimizirajući otpad materijala, potrošnju vode i emisiju ugljenika. S druge strane, to je ujedno povećalo i energetsku efikasnost tokom samog procesa projektovanja ovakve jedne montažne kuće.

Imajući u vodu toplotni, svetlosni i akustični komfor, projekat se oslanja na upotrebu kamene vune na zidovima i plafonu, kao i na velike PVC ramove koji su strateški pozicionirani kako bi favorizovali unakrsnu ventilaciju. Sve ove radnje imaju za cilj smanjenje potrebe za korišćenjem sistema za klimatizaciju, poboljšanje performansi u korišćenju veštačkog osvetljenja, a samim tim i smanjenje potrošnje električne energije.

Konačno, projekat je razvijen kako bi se omogućilo njegovo izvođenje na udaljenim lokacijama, tako da je podeljen na module koji omogućavaju da ih nose samo dve osobe, eliminišući upotrebu dizalica i omogućavajući brzu montažu kućice, čak i na teško pristupačnim mestima.

Za kraj valja reći još i to da je za transport jedne ovakve zgrade dovoljan samo jedan kamion jer specijalizovani tim prati sav materijal i završava montažu kuće, obezbeđujući konačni rezultat. Njena metalna osnova je dizajnirana sa ciljem da minimizira uticaj na mesto gde će zgrada biti umetnuta, tako da je i upotreba betona u tim delovima svedena na minimum.

Povezane teme