Neobična kućica na drvetu izgrađena je od drveta, betona i čelika kako bi pružila zadivljujući pogled na more

Više slika

Više slika

Kućice na drvetu su popularan način da se povežete sa prirodom i osigurate neobično iskustvo spavanja u krošnji drveta...

One se obično grade u visokim drvećima i imaju različite oblike, veličine i namene. Nekim ljudima kućice na drvetu su samo zabavna igra iz detinjstva, dok drugi grade ove kućice kako bi se odmorili od stresnog svakodnevnog života i opustili u prirodi. Osim toga, kućice na drvetu su idealne za porodice koje žele provesti vreme zajedno, a istovremeno iskusiti avanturu.

Postoji mnogo stilova kućica na drvetu, od rustikalnih i jednostavnih do modernih i luksuznih. Mnoge su opremljene krevetima, kuhinjom, kupatilom, strujom i WiFi mrežom. Čak i ako nećete provesti noć u njima, kućice na drvetu mogu biti sjajna lokacija za piknik, roštilj ili društvene igre.

Gradnja kućica na drvetu je složen i precizan posao, koji zahteva stručnost u planiranju i gradnji. Pre nego što počnete graditi svoju kućicu na drvetu, trebate uzeti u obzir sigurnosne mere, kao i izgraditi stabilne temelje kako biste osigurali da kućica ostane na mestu bez obzira na vremenske uslove.

Kućica od drveta koju vam predstavljamo danas za cilj je imala obezbeđivanje savršenog pogleda na more. U toku pripreme projekta, arhitekte su shvatile da postojeće drveće nije dovoljno veliko da bi se izgradila kuća po želji: sa otvorenim dnevnim i kuhinjskim prostorom, kupatilom i prostorom za spavanje. Kućica na drvetu je tako postala kuća pozicionirana uz krošnje drveća.

Pogled na more je bio apsolutni uslov. Česte oluje u ovom području značile su da konstrukcija mora biti dovoljno čvrsta da izdrži jake vetrove sa mora. Čvrstoća mešovite strukture – betona, čelika i drveta – je princip koji se kristalizovao, dok je dominantni element projekta ostalo drvo.

Konstrukcijsko drvo je zapravo bor obrađen autoklavom, dok je spoljašnja obloga od pomorske šperploče. U unutrašnjosti dominira pod od borovine dok je kompletna unutrašnja obloga izrađena od brezove šperploče. Enterijer stavlja akcenat na miris, dodir i udobnost, dok se napolju nalazi drveće koje je tako blizu da se skoro može dodirnuti.

Povezane teme

16.05.2024 Arhitektura

Inovativni kulturni centar u Džuhaju sa potpisom Zahe Hadid

Sa jedinstvenom arhitekturom i ekološkim pristupom, ovo mesto predstavlja vrhunac kulturne integracije i održivog dizajna u južnoj Kini.

14.05.2024 Arhitektura

Ključni elementi i principi tropske arhitekture

Tropska arhitektura snažno naglašava održivost i zaštitu životne sredine. Korišćenjem lokalnih materijala, primenom pasivnih dizajnerskih strategija i korišćenjem obnovljivih izvor...

12.05.2024 Arhitektura

Impresivna zgrada koja se "bori" sa zdravstvenim i društvenim izazovima

Zgrada Forskaren u svojim impresivnim prostorima okuplja industriju, istraživanje i akademiju - sve pod jednim krovom. Ovde se zgrada otvara i poziva ljude da se druže i istražuju...

10.05.2024 Arhitektura

Istražujemo večni šarm istorijskih domova

Od velikih imanja do skromnih kućica, ova arhitektonska čuda zadržavaju suštinu svojih perioda, utelovljujući jedinstvenu kombinaciju stilova, materijala i uticaja.

08.05.2024 Arhitektura

Kuća van mreže inspirisana avionom iz drugog svetskog rata

Zahvaljujući svojoj zakrivljenoj spoljašnjosti i modularnom dizajnu, ova kuća oživljava duh Drugog svetskog rata uz dodir savremenosti. Uplovite u svet udobnosti i funkcionalnosti,...

06.05.2024 Arhitektura

5 razloga da ponovo razmislite o kupovini kontejner kuće

Iako je privlačnost transformacije robusne čelične kutije u šik minimalističko prebivalište neosporna, nekoliko praktičnih stavki u vezi sa njima se često zanemaruje. Ovi domovi, n...

04.05.2024 Arhitektura

Boeing 737 je zapravo luksuzna vila smeštena na litici Balija

Ova čarobna kuća, poznata kao Private Jet Villa, izgrađena je iz trupa aviona Boeing 737, diskretno postavljena na ivici prelepe litice na Baliju

02.05.2024 Arhitektura

Predivne moderne brvnare inspirisane lepotom okolne prirode

Ove savremene interpretacije klasičnih brvnara spajaju tradicionalnu toplinu drveta sa modernim dizajnom i tehnologijom, stvarajući prostor koji je istovremeno udoban i luksuzan.

30.04.2024 Arhitektura

Savremena elegancija u prirodi: otkrijte čari moderne seoske kuće

Ove kuće predstavljaju savršenu simbiozu između rustičnog ambijenta sela i elegantnog dizajna, pružajući svojim stanovnicima mirnu oazu daleko od gradske gužve.

28.04.2024 Arhitektura

Revolucionarni društveni centar u srcu pustinje

Društveni centar, sa svojim organskim oblicima i apstraktnim dizajnom, predstavlja izuzetan spoj estetike i funkcionalnosti.

26.04.2024 Arhitektura

Inovacije u dizajnu mikro kuća: redefinisanje prostora i održivosti

Mikro kuće, nekada smatrane za trend koji je rezervisan za specifičnu grupu ljudi, sada su postale simbol inovacija u arhitekturi i održivom načinu života.