Nenadmašan izgled kuće u Singapuru

Jedan od najlepših, ali i najskupljih gradova na svetu, Singapur oduševljava svojom uređenošću, modernošću, kao i izvanrednom arhitekturom. On je na vrhu liste najboljih gradova za život i posao, te je sasvim razumno zašto ima toliko stanovnika.

Baš zato što broji dosta stanovnika, nije ni malo lako pronaći potpunu privatnost, posebno ako želite da tamo započnete život, i recimo napravite kuću. Ipak, jedna rezidenicja, nenadmašne arhitekture, svakako da je uspela da pronađe balans između modernog i privatnog.

Ova kuća, koja se pretežno sastoji od betona i stakla, nalazi se u samom srcu Singapura, a opet je nekim čudom uspela da svojim vlasnicima obezbedi svu intimu.

Zahvaljujući betonskoj ogradi i bazenu, kao i visokim krošnjama drveća kojima je okružena, ova kuća ne dozvojava prolaznicima ni komšijama da tako lako zavire u njene zidine.

Sastoji se iz tri nivoa, na prvom su smešteni dnevni boravak i kuhinja, dok su na druga dva spavaće sobe i kupatila. Svaka prostorija ima visoke prozore, što znači izobilje prirodne svetlosti i pogled na drveće koje je okružuje.

Ovakva rezidencija je dokaz da i u najprometnijem gradu, ako ste dovoljno uporni i maštoviti, možete živeti u skladu sa prirodom, i imati svoj mir i tišinu.

Savršeno zeleno utočište u samom centru gradske vreve Singapura!

S.B.

Photo: Decoist.com

Povezane teme